Diyabet TİP 1 hastası çocuklara iğnesiz ölçüm cihazı dağıtıldı

Site Kapak Fotoğrafı - 2022-06-15T175758.598

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de Diyabet TİP 1 hastası çocuklara iğnesiz şeker ölçüm cihazı dağıtım programı düzenlendi. Düzenlenen programda Diyabet TİP 1 hastası çocuklara ücretsiz olarak iğnesiz ölçüm cihazı dağıtıldı.

Kayseri Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Vali Yardımcısı Abdullah Kalkan, Mehmet Sadık Tunç, Şenol Esmer, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Yüksel Yiğit, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Hayırsever Abdullah Keskinkılıç ve aileler katıldı.
Bu projeyi daha önce görev aldığı Akyonkarahisar’da da gerçekleştirdiklerini dile getiren Vali Gökmen Çiçek, “Büyükşehir belediyemiz öyle büyük yatırımlar, öyle büyük sosyal projeler yaptı ki inanın bazen o kadar yoğunluktan dolayı unutulabiliyor. Eğer Belediye Başkanımıza bir dakikada ulaşılsaydı bu projenin tamamını belediye başkanımız karşılardı. Çünkü ben ona bu konuyu açtığımda o kadar büyük bir destek verdi. İşin açıkçası bunun belediyeler çok daha güzel ve daha hızlı organize edebilirlerdi. Muhtemelen bizim ilk geldiğimiz için bizim öncülüğümüzde olmasını istediler yoksa Kayseri hiçbir kimseyi sahipsiz bırakmaz. Kayseri’nin ve Kayserilinin olduğu yerde hiç kimse sahipsiz değildir. O gün Abdullah Bey yanıma geldi bu konu hakkında konuştuk ‘ben varım’ dedi. Bu aileler her yönden çok sıkıntı çekiyor. Bizde bu projeyi hemen hayata geçirdik. Sevgili çocuklarımıza hayırlı uğurlu olsun diyorum. Onların en ufak sıkıntı çekmesini acı çekmesini istemiyoruz. Buna müsaade edemeyiz” şeklinde konuştu.

‘BU İHTİYACINIZ SONSUZA DEK KAYSERİ TARAFINDAN TEMİN EDİLECEK’
Sosyal içerikli bir projenin gündeme geldiği zaman kimsenin kayıtsız kalmayacağını ifade eden Kayseri Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Yapılan onlarca sosyal içerikli çalışmalar var. Kanser tedavisi gören, diyabet ile ilgili sorunları olan, böbrek nakli olan ya da diyaliz ile ilgili sorunları olan yavrularımızın bütün bu sorunlarında onların yanında yer alarak onlara sahip çıkma anlayışı içerisinde birliğimizi ve beraberliğimizi koruyacağız. Değerli Valimizin önderliğinde bizler yerel yöneticiler olarak, hayırseverlerimiz olarak, kamu hastaneleri ya da kamu kurum ve kuruluşları olarak dayanışmanın en güzel örneklerini sergilememiz bu şehre çok yakıştı. Bu konuda Sayın Valimize ve Ahmet Beye teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Diyabet TİP 1 hastası çocuklar için iğnesiz ölçüm cihazı dağıtımına destek veren Hayırsever Abdullah Keskinkılıç ise yaptığı konuşmada, “Bu sorunu görüp de bu kadar geç kalmışız aileler bizi affetsinler. Bu kadar büyük bir sorunu bu şehirde hissedememişiz keşke daha önce haberimiz olsaydı. Biz burada hayırsever olarak lanse ediliyoruz ama biz aslında Allah’ın bize verdiği emaneti yine Allah’ın izniyle bu yola harcamak için burada bulunuyoruz. Özellikle Sayın Valime ve heyetine bu konuyu gündeme getirdikleri için teşekkürlerimi arz ediyorum. Değerli aileler hiç merak etmeyin bu ihtiyacınız sonsuza dek Kayseri tarafından temin edilecektir” ifadelerini kullandı.

Exit mobile version