DEVELİ’NİN MANEVİ MİMARLARINDAN NUMAN CEBECİ (KARA MÜFTÜ) PANELLE ANILDI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Develi’nin yetiştirdiği en önemli ilim adamlarından Kara Müftü namıyla bilinen merhum Numan Cebeci’yi anmak ve anlamak adına Develi Kaymakamlığı, Kayseri Üniversitesi ve Develi Belediyesi tarafından panel düzenlendi.

Develi Kaymakamı Enes Emircan Buyuran, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Toker, ilçe protokolü, merhum Kara Müftü Hoca’nın akrabaları ve Develililer’in katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ney dinletisiyle devam eden programda Develi’nin birçok güzelliğe sahip olmakla birlikte ilim yuvası olduğunu da belirten Belediye Başkanı Mehmet Cabbar “Develimizin manevi mimarlarını anmak onların ilmi mirasına sahip çıkmak için bu panellerimizi kıymetli hemşerilerimizle buluşturmaya devam edeceğiz” dedi.

Develi’de mübarek bir günde böyle güzel bir programla göreve başladığından dolayı teşekkürle sözlerine başlayan Develi Kaymakamı Enes Emircan Buyuran da “Develi’nin hem ilmi hayatındaki gelişimine hem de İstiklal Savaşımıza sağladığı moral ve destekle Develi’nin mümtaz şahsiyetlerinden birisi olan Kara Müftü namıyla bilinen Numan Cebeci Hoca’ya bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

Yapılan selamlama konuşmalarının ardında merhum Numan Cebeci Hoca’nın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi yapıldı. Kayseri Üniversitesi Develi İslami İlimler Fakültesi Dekanı ve merhum Kara Müftü Hocanın da torunu olan Prof. Dr. Lütfullah Cebeci’nin başkanlık yaptığı panelin, panelistleri ise merhumun diğer bir torunu olan İstanbul Develi ve Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı, araştırmacı-yazar Orhan Cebeci ve ASBÜ İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı ve MEB Hafızlık Proje Okulları Resmi Danışmanı Doç. Dr. Mehmet Murat Karakaya oldu.

Orhan Kara Müftünün hayatı ve ilmi mirası hakkında yaptığı sunumun ardından Prof. Dr. Lütfullah Cebeci de hatıratından kesitler aktardı. Numan Cebeci Hoca’nın isminin yaşatıldığı Numan Cebeci Hafızlık Proje Ortaokulu ve tüm Türkiye’deki hafızlık ortaokullarının kuruluş amacı ve eğitim prensipleri hakkında Doç. Dr. Mehmet Murat Karakaya’nın sunumunun ardından panel sona erdi.

İlçe protokolünün panelistlere plaket ve teşekkür belgesi takdimi ve hatıra fotoğrafının

çekilmesinin ardından “Develi’nin Manevi Mimarlarından Numan Cebeci paneli sona erdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DEVELİ’NİN MANEVİ MİMARLARINDAN NUMAN CEBECİ (KARA MÜFTÜ) PANELLE ANILDI