Dernek Başkanı Ali Yavuz, “Şehit haberi verirken acıyı bizde yaşıyoruz”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz katıldığı RadyoRadar canlı yayınında amaçlarının şehit ve gazi ailelerine hizmet etmek ve onların sesi kulağı olmak olduğunu belirtti. Yavuz, şehit ailelerinin sıkıntılarına çözüm bulanın kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Hiçbir zaman başkan olma beklentisinde olmadığını dile getiren Yavuz, süreç içerisinde şube başkanı adayı olması için çevresinin kendisini teşvik ettiğini söyledi. Ardından aday olduğunu ve 2008’de göreve geldiğini, 2008 yılından 2017 yılına kadarda şube başkanlığı görevini üstlendiğini anlattı.
Yavuz, “Bizim amacımız şehit ve gazi ailelerine hizmet etmek ve onların sesi kulağı olmak, onların sıkıntılarını üst kademelere ileterek elimizden geldiğince yardımcı olmak. Amacımız orayı aile ortamına, sıcak yuvaya çevirmek. Oraya gelen bir şehit yakının sanki benim derdim gibi dinleyerek onlara yardımcı olmak. Şehit veya gazi ailesinin sıkıntısını gidermek beni çok mutlu ediyor. Bu durum bana, aileme etrafımdaki arkadaşlarıma da yansıyor. Arkadaşımızın sıkıntısını gidermediğimiz sürece onlar nasıl sıkıntı içerisinde yaşıyorsa bende aynı şekilde o sıkıntıyla yaşıyorum. Bize bir şehit haberi geldiğinde, kimseye haber vermiyoruz. Çünkü Aile ve Sosyal Politikalar il bünyesinde Şehit ve Gazi birimi kuruldu. Daha önceki yıllarda Şehit, Gazi Dernekleri olarak İçişleri Bakanlığına bağlıydık, şu an Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlandık. Ve illerde de şube birimleri açıldı” dedi.

‘ŞEHİT HABERİ VERİRKEN ACIYI BİZDE YAŞIYORUZ’
Şehit haberini aileye kurulan bir komisyon ile birlikte verdiklerini söyleyen Yavuz, “Şehidimiz geldiğinde, şehidimizin ailesine haber verme noktasında kurulan bir komisyonla şehit haberini veriyoruz. Şehit haberleri geldiğinde tabi o haberi verirken ailelerimizin yanına gidiyoruz. Şehidimizin anne ve babasının halini yazmakla, anlatmakla tarif edemeyiz, çünkü onu yaşayan bilir. O anne, babanın feryadını, ciğerinin yanmasını görüyoruz. Biz onlarla birlikte aynı acıyı yaşıyoruz. Ben gazi olduğum için vücudumun bir uzvunu verdim. Aynı sıkıntıyı 26 yıldan beri yaşıyorum. Aynı sıkıntıyı acıyı yaşadığım için, o anne babamızın acısını biliyorum. Tabi bunu dışarıya bu şekilde anlatmıyoruz. Şehidimiz geldiğinde, şehidimizin ailesine haber verme noktasında kurulan bir komisyonla şehit haberini veriyoruz. Şehit haberleri geldiğinde tabi o haberi verirken ailelerimizin yanına gidiyoruz. Şehidimizin anne ve babasının halini yazmakla, anlatmakla tarif edemeyiz, çünkü onu yaşayan bilir. O anne, babanın feryadını, ciğerinin yanmasını görüyoruz. Biz onlarla birlikte aynı acıyı yaşıyoruz. Ben gazi olduğum için vücudumun bir uzvunu verdim. Aynı sıkıntıyı 26 yıldan beri yaşıyorum. Aynı sıkıntıyı acıyı yaşadığım için, o anne babamızın acısını biliyorum. Tabi bunu dışarıya bu şekilde anlatmıyoruz” şeklinde konuştu.

‘ARABAMLA KORNA ÇALARAK, HALKI SOKAĞA ÇAĞIRDIM’

15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe gününde Kahramanmaraş’ta olduğunu belirten Yavuz, Haberin ardından Kayseri’ye geldiğini söyledi. Yavuz, “Ben darbe haberini ilk aldığımda Kahramanmaraş’taydım, daha sonra Kayseri’ye giriş yaptım arkadaşlar aradılar. Başkanım ne oluyor diye? Bende radyoyu açtım. Arkadaşlarıma ‘hiç kimse bir şey yapamaz, amaçlarına ulaşamayacaklar, geldikleri gibi gidecekler’ dedim. Sonra arabamla korna çalarak, halkı sokağa çağırdım. Cumhuriyet Meydanı’nda toplandık.” dedi.
Ayrıca şehit ailelerine verilen iş imkânı hakkında da konuşan Yavuz, “Devletimiz şehit ailelerine 2 iş hakkı veriyor. Evliyse bir hakkı eşi diğerini kardeşi kullanıyor. Bekâr ise iş haklarını şehidimizin kardeşleri veya anne babası kullanıyor. İş hakkını kullanıp ataması yapılan ailelerimiz bazen kurumlarda sıkıntı yaşayabiliyorlar. Bazen suiistimaller olabiliyor. Biz bunları kendi içerimizde çözmeye çalışıyoruz. Sorun yaşayan ve kurum ve kurumdakilerle görüşüp bu sorunu çözmeye çalışıyoruz. Ataması yapılan ama başka ile gitmek isteyen ailelerimiz oluyor. Atamalar konusunda girişimlerde bulunuyoruz. Bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Şu ana kadarda atamaların hepsi yapıldı” ifadelerine yer verdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Dernek Başkanı Ali Yavuz, “Şehit haberi verirken acıyı bizde yaşıyoruz”