Depremzedelerle bir araya gelen Başkan İlmek: Toprağınızı terk etmeyin

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte depremin vurduğu Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine bağlı Ericek Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bölge halkına yemek ikramında bulunan Başkan İlmek, depremzede vatandaşlara topraklarını terk etmemeleri konusunda uyarıda bulundu.
6 Şubat’ta yaşanan 7,7 ve 7,6 depremin ardından 11 ilde meydana gelen deprem sonrası Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesine görevlendirilen İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan 140 kişinin yaşamını yitirdiği Ericek Mahallesi’nde incelemelerde bulundu. Bir haftadır enkaz kaldırma çalışmalarının yapıldığı bölgede incelemelerde bulunan Başkan İlmek, bölge halkının istek ve taleplerini dinledi. İncesu Belediyesi çalışanları ve ilçe halkının hazırladığı gıda, hijyen ve elbise paketlerini depremzedelere dağıtan Başkan Mustafa İlmek daha sonra İncesu Marina Sosyal Tesisleri tarafından hazırlanan 3 bin kişilik yemek ikramında bulundu.
Depremzede vatandaşlar, enkaz kaldırma çalışanları ve askerlere yemek ikramında bulunan Başkan İlmek yaptığı açıklamada “6 Şubat’ta büyük bir deprem yaşadık. Bu depremin nihayetinde İncesu, Develi ve Hacılar Belediyesi olarak Göksun ilçesine görevlendirildik. Göksun ilçemizin Ericek mahallesindeyiz. Burada halkımıza yemek ikramında bulunduk. İlçe halkına hijyen ve gıda setleri dağıttık. Bölgenin bir nebze olsun normalleşmesi adına elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Devamlı bölgedeyiz. Göksun bizim kardeş ilçemiz. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidereceğiz. Ayrıca bölgenin ve Elbistan’ın berber ihtiyacını giderdik. Bir haftadır Ericek’te çalışan ekiplerimiz hafriyat kaldırma çalışmalarını tamamlıyor. Ericek’i daha güzel günlere kavuşturmak için mücadelemizi devam ettireceğiz” dedi.
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan daha sonra depremde yakınlarını kaybeden ve çadırda yaşayan Ericek ve Çardak Mahallesi sakinlerini ziyaret etti. Çardak mahallesinde depremzede vatandaşlarla bir araya gelen ve depremzedelere topraklarını terk etmemesi uyarısında bulunan Başkan İlmek “Hayat elbette normale dönecek. Kesinlikle toprağınızı yurdunuzu terk etmeyin. Ülkemiz devletimiz çok büyük. Bu zor günleri hep beraber aşacağız” diye konuştu.
Depremzede vatandaşlar da Başkan İlmek’e “Devletimiz yaraları sarıyor. İncesu ve diğer belediyeler her zaman yanımızda. Burası bizim yurdumuz terk etmeyeceğiz” şeklinde cevap verdi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Depremzedelerle bir araya gelen Başkan İlmek: Toprağınızı terk etmeyin