Denetlenen hurdacılara çeşitli suçlardan ceza kesildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Emniyet ve diğer resmi kurumların ortaklaşa düzenlediği hurdacı denetiminde, eksiği bulunan ve sigortasız işçi çalıştıran işyerlerine ceza uygulandı.

Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği organizesinde; Vergi Dairesi Başkanlığı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, SGK İl Müdürlüğü, Melikgazi ve Kocasinan Belediye Zabıta Müdürlükleri, Melikgazi ve Kocasinan İlçe Emniyet Müdürlükleri personelinin katılımıyla kent genelinde faaliyet gösteren 185 hurdacıya yönelik denetim yapıldı.

Denetimlerde, 50 işyerinin kapanmış olduğu ve 37 işyerinin faaliyette olmadığı tespit edildi. Organize denetimde, 80 işyerinin ruhsatsız olarak çalıştığı gerekçesiyle Belediye Zabıta görevlilerince ihtarname yazıldı. Ayrıca 9 işyerine sigortasız işçi çalıştırmaktan 10.088 TL ceza yazılırken 1 işyerine de TCK 165. madde uyarınca “suç eşyasının satın alınması ve kabul edilmesi” suçundan adli işlem yapıldı. 2 işyeri hakkında da TCK 203 madde gereğince “mühür bozma” suçundan adli işlem başlatıldı. 92 işyeri hakkında da Vergi Dairesi Başkanlığınca “vergi usul kanunu kapsamında belge düzenlememek” suçundan 122.553 TL para cezası uygulandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Denetlenen hurdacılara çeşitli suçlardan ceza kesildi