Fotoğraflı (8)

Danişmentgazi Mahallesi’nde İbrahim Kendiroğlu İlkokulu hizmete açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Danişmentgazi Mahallesi’nde yaptırılan 20 derslikli İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yapılan hayırların herhalde en önemlisi de okul, eğitim olsa gerek. Çünkü eğitimli toplumla eğitimsiz toplum arasında dağlar kadar fark var. İnşallah bu yavrularımız okuyacaklar, eğitimlerini alacaklar ve sonra güzel bir meslek sahibi olacaklar. Sonra da vatana millete hizmet edecekler” dedi.

Melikgazi Belediyesi tarafından Danışmentgazi Mahallesi’nde 20 derslikli İbrahim Kendiroğlu İlkokulu’nun açılış töreni düzenlendi. Törene, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Ayşe Böhürler, Şaban Çopuroğlu ve Sayın Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, AK Parti Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm, İl Milli Eğitim Müdürü Bahameddin Karaköse, Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanı Ali Çelik, AK Parti Kadın Kolları İl Başkanı Emine Timuçin, hayırsever iş insanı Murat Kantarcı ve ailesi, hayırsever iş insanları ve bürokratlar ile il protokolü katıldı.

‘GECEKONDUNUN ÖNÜNÜ KESEBİLMEK ADINA YENİ EVLER YAPILDI, HALİYLE ÇEVREDE İHTİYAÇ ÇOĞALDI’

Gecekonduların yerine yeni evler yapılmasıyla mahallede ihtiyaçların arttığını ve hayırların en önemlisinin eğitim olduğunu ifade eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Gecekondunun önünü kesebilmek amacıyla 200-250 metrelik parselleri oluşturup sıfırdan imal etmeye başladığımızda bu semti, emin olun senelerce emek verdik. Gözyaşı döktük. Burada ilk evlerini yapan insanlarla beraber hep birlikte hüzünlendik. Bazen dualarına şahitlik ettiğimizde, oturup ağladığımız da oldu. Binlerce kardeşimiz burada ev sahibi oldu. En güzel yerde evlerini yaptılar, güle güle otursunlar. Haliyle ihtiyaç da çok. Naçizane yapabildiğim kadar belediye başkanlığım sırasında ben yaptım. Şimdi de arkadaşlarım yapıyorlar. Bir taraftan bugün bir hayırseverimizin yapmış olduğu bir okula şahitlik ediyoruz. Allah razı olsun kendilerinden, ölen evlatlarına Cenabı Hak cennet müjdesiyle müjdelesin. Ahiret ayrılığı vermesin diye dua ediyoruz. Kayseri’miz, bolca hayırseverlerimizin olduğu, kendine ait olan paradan başkalarını istifade ettirerek, onların duasını almaya çalışanların kenti. Bu kadar hayırseverin çok olduğu başka memleket yok. Allah kendilerinden razı olsun. Yapılan hayırların herhalde en önemlisi de okul, eğitim olsa gerek. Çünkü eğitimli toplumla eğitimsiz toplum arasında dağlar kadar fark var. İnşallah bu yavrularımız okuyacaklar, eğitimlerini alacaklar ve sonra güzel bir meslek sahibi olacaklar. Sonra da vatana millete hizmet edecekler” diye konuştu.

‘TÜRKİYE’DE EN FAZLA OKUL YAPAN BELEDİYEYİZ, TAM 20 TANE OLDU’

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ise, “Eskişehir Bağları’nda bulunan mahallelerde şu anda 100 bini geçkin bir nüfus var, dolayısıyla buradaki ihtiyaçlar fazla ve biz de elimizden geldiğince buranın ihtiyaçlarını çözmeye yöneliyoruz. Okullar yapıyoruz. Şimdi Selçuklu Mahallesinde yeni bir sağlık ocağının temelini attık. Osmanlı mahallemizde okul yapıyoruz. Selçuklu mahallemizde güzel bir sosyal tesis pazar yeri yaptık. Yani bu mahallelerimizin ihtiyacı neyse bir bir hepsini gideriyoruz. Burada da belediyemize ait konut arsasını okul ihtiyacı olduğu için okul imarına çevirdik ve ihalesini yaptık, temel atmıştık. Hayırseverlerimiz geldi. Evlatları bir kalp krizi sonucunda vefat etmiş. Sağ olsunlar yüzde 20 katkı sunarak buraya ortak oldular ve İbrahim Kendiroğlu ismini vermiş olduk. Burada bin 600’e yakın öğrenci,20 derslikli okulumuzda şu anda eğitim görüyor. 3 bin metrekare kapalı alan, 4 bin metrekare de arsalarımız var. Şu anda Türkiye’de en fazla okul yapan belediyeyiz, tam 20 tane oldu. İnşallah bu sayı daha da artacak. Sadece okul değil aynı zamanda akıl küpü ismini verdiğimiz kütüphaneler, teknoloji atölyeleri yapıyoruz. Yani eğitime elimizden geldiğince destek veriyoruz. Tüm Kayseri’deki belediyeler el ele verdik ve birçok sağlık ocağı, okul, cami, kuran kursu gibi tesisleri ilçemize kazandırıyoruz” diye konuştu.

Hayırsever Nevzat Kendiroğlu ise desteklerinden dolayı Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen