DAFNE’S MOBİLYA KURUCUSU SELAMİ ARAPOĞLU, “HEDEFİMİZ İHRACATTA DAHA İYİ YERLERDE OLMAK”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – DAFNE’S MOBİLYA Kurucusu Selami Arapoğlu, “Hedefimiz ihracatta daha iyi yerlerde olmak. Ülkemizi, Kayseri’mizi daha iyi temsil etmek. Fazladan bir parça bile yapıp satmamız bizim için çok önemli. Şu anda fuarın 2’nci gündeyiz, 4 gün daha var. Gelen müşterilerin tepkisi ve aldığımız siparişlere göre önceden katılım sağladığımız fuarlara göre daha iyi” dedi.

 

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi’nde 29 Ocak Pazar gününe kadar devam edecek olan İstanbul Mobilya Fuarı’nda, Kayseri’de üretim yapan 180’in üzerinde mobilya firması da yerini aldı. Fuarda stant açan DAFNE’S MOBİLYA Kurucusu Selami Arapoğlu, genelde Orta Doğu ülkelerine ihracat yaptıklarını ifade ederek, ürünlerini Orta Doğu’ya satış yapılacak şekilde imalat ettiklerini söyledi. DAFNE’S MOBİLYA Kurucusu Selami Arapoğlu, “Genelde Orta Doğu ülkelerine ihracat yapıyoruz. Avrupa’da ihracat yaptığımız birkaç ülke var. Kanada’ya, Amerika’ya satışlarımızı gerçekleştiriyoruz. Ürünlerimizi Orta Doğu’ya satış yapacağımız şekilde imalat ediyoruz. Orta Doğu ülkelerinde ısınma sorunu olmadığı için oradaki evler büyük ve geniş oluyor. Böyle olunca da eşyalarda büyük tercih ediliyor. Bizim ürünlerimizin büyük olmasını onlar talep ettiler. Bizde kendi imalatımızı AR-GE ‘mizi ona göre ayarladık. Yüzde 80-90 üzerinde ürünlerin AR-GE’sini kendimiz geliştiriyoruz. Diğer kısımlarda da dışardan destek alıyoruz. Ürünlerimiz Türkiye şartlarına göre biraz daha büyük, gösterişli ve şaşalı. Belki Türki’de bu tür ürünler çok fazla tercih edilmeyebilir. Kayseri’nin en çok ihracat yapan markalarından biri olarak ödül aldık. Akdeniz İhracatçılar Birliğine üyeyiz. Onlarda bizi ödüle layık gördü. Toplamda 20 kişiye ödül verdiler. Bizde o liste de 8’inci sıradaydık. Hedefimiz ihracatta daha iyi yerlerde olmak. Ülkemizi, Kayseri’mizi daha iyi temsil etmek. Fazladan bir parça bile yapıp satmamız bizim için çok önemli. Şu anda fuarın 2’nci gündeyiz, 4 gün daha var. Gelen müşterilerin tepkisi ve aldığımız siparişlere göre önceden katılım sağladığımız fuarlara göre daha iyi ve daha da iyi olacağına eminiz” ifadelerini kullandı.

 

‘20’NİN ÜSTÜNDE ÜLKEYE SATIŞLARIMIZ OLUYOR’

 

 

Orta Doğu’ya özel olarak tasarlanan ürünlerde daha çok ışık ayrıntıları kullandıklarını belirten DAFNE’S MOBİLYA Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ramazan Arapoğlu, “Fuar ilgi iyi, geçen yıllara göre satışlarda da artış var. Mobilya pazarı da genişlemeye başladı. Türki Cumhuriyetlerden, Rusya’dan olsun yeni müşterilerimiz var. Orta Afrika bölgesinde, Balkan ülkelerinden katılan yeni firmalarda fuarda. Daha önce zaten Orta Doğu ile çalışıyorduk. Orta Afrika’da Kuzey Afrika’da yeni müşteriler edindik. DAFNE’S MOBİLYA sadece ihracat yapıyor. Şu anda iç pazarda yokuz. 20’nin üstünde ülkeye satışlarımız oluyor. Ağırlıklı olarak Orta Doğu ülkelerine yani Araplara satışlarımız oluyor. Mobilyalarımızın tasarımı birkaç gün sürüyor. Orta Doğu’ya özel olarak tasarlanan ürünlerimiz daha çok ışık ayrıntıları kullanıyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
DAFNE’S MOBİLYA KURUCUSU SELAMİ ARAPOĞLU, “HEDEFİMİZ İHRACATTA DAHA İYİ YERLERDE OLMAK”