CÜNEYT ARKIN HAYATA VEDA ETTİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türk sinemasının efsane isimlerinden olan Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Dün gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Arkın, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Birçok unutulmaz film de yer alan Cüneyt Arkın yaşamını yitirdi. Usta oyuncu, dün gece saatlerinde rahatsızlanarak Beşiktaş Ulus’ta bulunan özel bir hastanede tedavi altına alındı. Eşi Betül Cüreklibatır ve yakınları hastaneye geldi. 85 yaşındaki oyuncu, doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.

CÜNEYT ARKIN KİMDİR
Cüneyt Arkın, 1937 yılında Fahrettin Cüreklibatır ismiyle Eskişehir’in bir köyünde doğdu. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazandı.
1963 yılında “Artist” dergisinin düzenlediği sinema artisti yarışmasına girdi ve birinci oldu. Kariyerindeki dönüm noktasını 1963’te askerliğini yaparken 1. Hava Jet Üssü’nde yönetmen Halit Refiğ ile tanışmasıyla yaşadı.
1964 yılında rol aldığı “Gurbet Kuşları” filminin finalindeki kavga sahnesi, Arkın’ın kariyerinde bir kırılma noktası oldu. Bir süre daha duygusal-romantik jön karakterlerine hayat verdikten sonra yine Halit Refiğ’in tavsiyesiyle aksiyon filmlerine yöneldi. Bu dönemde İstanbul’a gelen Medrano Sirki’nde altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Burada öğrendiklerini “Malkoçoğlu” ve “Battalgazi” serilerinde beyaz perdeye taşıyarak Türk sinemasında daha önce hiç görülmemiş bir tarz getirdi.
Yönetmeni Çetin İnanç olan 1982 tarihli “Dünyayı Kurtaran Adam” zamanla bir kült film hâlini aldı. 1980’li yıllarda “Ölüm Savaşçısı”, “Kavga”, “Sürgündeki Adam” ve “İki Başlı Dev” gibi aksiyon filmlerinden sonra, 1990’lı yıllarda  polisiye dizilerde rol almaya başladı.

Cüneyt Arkın ilk evliliği 1964 yılında kendisi gibi doktor olan sınıf arkadaşı Güler Mocan ile gerçekleşti. 1966 yılında kızları Filiz dünyaya geldi. Cüreklibatır’ın gelişmekte olan oyunculuk kariyeri nedeniyle evlilik uzun sürmedi. 1968 yılında Cüneyt Arkın sahne adını aldı. Betül Işıl ile tanıştı. 1970’te evlendiler ve 1971’de evliliklerini noktaladılar. Kısa süre sonra yeniden evlenen çiftin ve bu evlilikten de Kaan ve Murat adlarında iki erkek çocuğu dünyaya geldi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CÜNEYT ARKIN HAYATA VEDA ETTİ