Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur ittifakının adayı da belli seçim tarihide belli”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyarette bulunmak ve toplu açılış töreni gerçekleştirmek üzere Kayseri’ye geldi. Törende konuşma yapan Erdoğan, “Cumhur ittifakının adayı da belli seçim tarihide belli” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir dizi ziyarette bulunmak ve toplu açılış töreni gerçekleştirmek üzere Kayseri’ye geldi. Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemiz, milletimiz, coğrafyamız ve medeniyetiminiz için hayallerimiz var. Unutmayın hayalleri olmayanların hedefleri de olmaz” dedi. Ülkenin altyapısını baştan sona yenileyerek, milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek siyasi ve diplomatik gücünü tüm dünyaya kabul ettirerek vizyonlarına ve hedeflerine adım adım yürüdüklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bundan 11 yıl önce 2023 hedeflerimizi ilan ettiğimizde birileri bize dudak bükmüştü. Ardından 2053 vizyonumuzu, 2071 vizyonumuzu dile getirmeye başladığımızda yine aynı küçümseyici tavırla karşılaşmıştık. Ülkemizin altyapısını baştan sona yenileyerek milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek siyasi ve diplomatik gücünü tüm dünyaya kabul ettirerek vizyonlarımıza ve hedeflerimize adım adım yürüdük. Önümüze çıkan engelleri Allah’ın yardımı ve milletimizin desteği ile aşarken hep birlikte bedeller de ödedik. Bugün geldiğimiz noktada ülkemizin son iki asırlık serencamından Türkiye’nin 20 yıllık kazanımlarından zerre kadar ders almamış bir güruhun hezeyanlarını tekrar işitmeye başladık. Biz bugüne kadar attığımız her adımda, milletimize ve ülkemize güvendik. Bunların ülkelerine ve milletlerine güvenleri yok ki onlar üzerine hayaller kursunlar. Bunların aslında kendilerine de güvenleri yok. Boğaz’da Yavuz Sultan Selim Köprüsünü biz inşa ettik mi? İstanbul’umuza denizin altından Marmaray’ı yaptık mı? Avrasya Tünelini yine denizin altından biz yaptık mı? Osman Gazi köprüsünü biz yaptık mı? İstanbul İzmir arası 6 buçuk saati İstanbul İzmir’i 3 saate indirdik. Bay Kemal sen oranın Milletvekilisin ama bunu da biz yaptık mı? Şanlıurfa – Adıyaman Nisibi köprüsünü yine biz yaptık mı? 26 havaalanı varken aldık şu anda 58 havalimanı var. 6 bin 100 kilometre karayolu varken şu anda 28 bin kilometre karayoluna ulaştırdık mı? Durmak yok, şimdi diğer adımları atamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

‘BAY KEMAL CUMHUR İTTİFAKININ ADAYI DA BELLİ SEÇİM TARİHİDE BELLİ’
Millet ittifakının kendilerine güvenmediğini bu yüzden de hala Cumhurbaşkanı adaylarını açıklamadıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eğer kendilerine güvenselerdi seçime 10 ay kala en azından Cumhurbaşkanı adaylarını, ittifaklarının kesin ortakları ilan ederlerdi. Hala Cumhurbaşkanı adaylarını açıklayamadılar. Diyorlar ki Cumhur ittifakı adayını açıklasın, seçim tarihi belli olsun. Bay Kemal Cumhur ittifakının adayı da belli seçim tarihide belli. Gerek şahsım gerek sayın Bahçeli defalarca seçim tarihini de adayımızı da ilan ettik. Kendi adaylarıyla karşımıza çıkıp eser ve hizmet siyaseti yarışına girmesi gerekenler ise sağıra yatıp, Erciyes’in tepesindeki karlar erisin havasında gökyüzüne bakarak ıslık çalmaya devam ediyorlar. Aslında bu tavırlarıyla kendilerine güvenleri olmadığını söylüyorlar. Seçim falan istemediklerini hallerinden memnun olduklarını söylüyorlar. Ülkeyi yönetme sorumluluğunun altına girecek değerli kardeşlerin bunların yüreklerinin bulunmadığını söylüyorlar. Milletimize anlatacak vizyonları, hayata geçirecek programları, yönelecek hedefleri olmadığını söylüyorlar ama mecburen bu oyunu oynamaya mecbur oldukları için de sürekli kaçak güreşerek yerimiz dar türküsünü söylüyorlar. Siz bunların kürsülerden nasıl höykürdüklerine, sosyal medyada nasıl efelendiklerine, sırtlarını pışpışlayan büyükelçilerden aldıkları cesaretle seslerini nasıl yükselttiklerine bakmayın. İşin aslı budur. İşin aslı bunların ülkeyi yönetmek gibi bir gayelerinin de hazırlıklarının da olmadığıdır. Hiçbir şey yapmadan sadece konuşarak muhalefet yapmanın konforu dururken, eğitimden sağlığına, altyapısından güvenliğine, savaşından salgınına, ekonomisinden tarımına bunca yükün altına girerler mi acaba girmezler. Bunlar dünde öyleydi bugün öyle. Eğer gerçek bir değişime maruz kalmazlarsa yarında öyle olacaklar” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Cumhur ittifakının adayı da belli seçim tarihide belli”