CHP’li Ünalmış: “Başarıya giden yol siyasetin gençleşmesidir”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

 

KAYSERİ (1HA) – Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri Milletvekili Aday Adayı Niyazi Ünalmış, halkın genç siyasetçilere hasret kaldığını belirterek CHP’nin iktidara geldiği takdirde genç kadroların ön planda olacağını söyledi.

CHP Kayseri Milletvekili Aday Adayı Niyazi Ünalmış, KayseRadar ve Radyoradar ortak yayınında ‘Yol Açık’ programında Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Ünalmış, halkın genç siyasetçileri sahada görmek istediğini belirterek, partisinin iktidara emin adımlarla yürüdüğünü söyledi.

‘CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NİN YOL HARİTASI HAZIR’

Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim haritalarının çizildiğini söyleyen Ünalmış, “Kendi partimiz açısından değerlendirirsek iktidara yürüyen bir Cumhuriyet Halk Partisi var. Bu seçimi kazanacağımızdan yana şüphemiz yok. CHP bir ittifakın içerisinde ve millet ittifakının da projeleri var. İktidara hazır olduğu gösterilen bir hazırlık metni var. Politikaların neler olacağı da açık bir şekilde dile getirilmiş. Cumhuriyet Halk Partisinin yol haritası hazır. İnsanlar değişim ve 21 yıllık iktidar serüveninin son bulmasını istiyor. Bizim partimizde liyakatli kadrolarıyla seçime hazır durumdadır. Orta Anadolu’da Kemal beyin aday olmuş olmasına tepki var gibi ama Orta Anadolu’nun bu tavrını değiştirecek bir politikamız var. Genel başkanımız her söyleminde ‘biz Anadolu halkıyla helalleşeceğiz’ diyor. Eski CHP yok, tüm vatandaşını kucaklayabilecek bir parti programı ve genel başkanı var” ifadelerini kullandı.

 

‘YÜZDE 60 ORANINDA GENÇLEŞME OLACAĞINI YETKİLİ AĞIZLARDAN DUYDUM’

Halkın genç siyasetçileri sahada görmek istediğini belirten ve bunun için çalışmalar yürütüldüğünü söyleyen Ünalmış, “2023 seçimlerinde ilk kez oy kullanacak 18 ve 25 yaş arasında 6 milyon genç var. Bu gençlerin sorunlarını anlayabilecek en iyi kişiler de yine gençlerdir. Biz kadrolarımızı, adaylarımızı gençleştirmezsek sorunlarına çözüm bulmamız mümkün olamaz. Kayseri’de de geçtiğimiz seçimlerde olmadığı kadar bu seçimlerde mevcut. İnsanlar artık genç insanlara hasret kalmış durumda ve gerçekten genç siyaset, genç söylem, genç enerji insanlarda bir iktidar heyecanı uyandırıyor. Kadrolarımızın yüzde 60 gençleştirileceğini, bununla ilgili çalışmalar olacağını genel merkezde en yetkili ağızlardan duydum. Bu ne kadar yansıyacak, fiilen yapılacak mı bilmiyorum. Başarıya giden yol siyasetin gençleşmesidir. Tabi diğer kesim dışlanmayacak hepsi bizim büyüğümüzdür. CHP İl başkanımız mevcuttur ve örgütler çalışmalarını sürdürüyor. Seçimlerde ayrı düşebilirler ve bu doğal bir durum olmakla birlikte demokrasinin de getirdiği bir durumdur. Bizim partimiz eleştiriye açıktır. Zaman zaman ayrı düşsek de birleşerek kazanacağız” diye konuştu.

 

‘HDP ZİYARETİ YAPILDI DİYE İTTİFAK DURUMU OLACAK ŞARTI YOK’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Halkların Demokrat Partisi’ni ziyaret etmesinin bir ittifak olmadığını söyleyen Ünalmış, ”HDP’yi ziyaret etmek o parti ile ittifak yapmak değildir. Bizim vatandaşımızın algılayamadığı, basına verdiğimiz demeçle ilgisi olmadan CHP’yi gördüğümüz ancak altına HDP yorumu yapanlar var. İnsanlar şunu anlayamıyor; CHP’nin HDP ile bir ittifakı yok. HDP dışlanacak ya da tamamen dışarıya atılacak bir durum da değildir bu. Halkların Demokratik Partisi Anayasa’ya göre kurulmuş ve Türkiye Cumhuriyeti kanununa göre yürütülmekte olan var parti programı, tüzüğüyle tamamen Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına tabi olan, mecliste de grubu olan bir siyasi partidir.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CHP’li Ünalmış: “Başarıya giden yol siyasetin gençleşmesidir”