CHP’li Özel’den MHP’li İncetoprak’a: “Bir adım geri atmayız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkındaki düşüncelerinde geri adım atmayacağını söyledi. “Hangi yüzle Kayseri’ye geliyor” diyen MHP Kayseri İl Başkanı Adnan İncetoprak’a da cevap veren Özel, “Sen orduya topyekûn saldırılırken, genelkurmay başkanına terörist denirken, ordunun subayları, kurmayları, generalleri içeri atılırken, CHP onları savunurken sen susanlarla birlikte şimdi siyaset yapıyorsun” dedi.

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, bir dizi ziyarette bulunmak üzere kente gelerek, CHP Kayseri İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıda açıklamalarda bulundu. Milliyetçi Hareket Partisi Adnan İncetoprak’ın kendisine, “Şanlı, Şerefli Türk Silahlı Kuvvetlerimize kimyasal silah kullanıyor diye iftira atan PKK yardakçısı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı’ya “ifade özgürlüğü” kılıfıyla sahip çıkan terörist sevici CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel yarın Kayseri’ye gelecekmiş. Türk Ordumuza atılan bu mesnetsiz iftiranın düşünce özgürlüğü olduğunu beyan eden Özgür Özel, Kayseri’mize hangi yüzle gelmeyi düşünüyor” ifadelerini kullanmıştı. Özel, bugün geldiği Kayseri’de partisini il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. MHP’li İncetoprak’ın ifadelerini hatırlatılması üzerine Özel, paylaşımlarının arkasında olduğunu ve geri adım atmayacağını söyledi. Özel, “MHP İl Başkanına söylüyorum; Ben kimyasal silah iddiasını doğru bulmadığımı da söyledim, bundan ayrıştığını da söyledim. Ben 2011 – 2015 arası CHP adına Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk gibi bütün kumpas davalarına gittim ancak bugün MHP’de olup da, o gün ordu FETÖ kumpası altındayken, gidip de o davaları takip eden bir MHP’li görmedim. Birkaç MHP’li vardı onlar da İYİ Parti’ye geçti. Sen orduya topyekûn saldırılırken, genel kurmay başkanına terörist denirken, ordunun subayları, kurmayları, generalleri içeri atılırken ve Özgür Özel onları savunurken, CHP onları savunurken sen susanlarla birlikte şimdi siyaset yapıyorsun. Sonra da çıkmış ‘orduya laf edene düşünce özgürlüğü demişim, Kayseri’de ne işim varmış’ diyorsun. Bu anlayışın karşısında doğruları anlatmaya devam ederiz. Genel Başkanımızın oğlu askerliğini kura çekti de yaptı. İçimizde bedelli yapan yok, çürük yapan yok. Milli orduya kumpas kurarken susan yok. Eski kumpasçıların yol arkadaşlarına şimdi destek verip de onları iktidarda tutan yok. Biz dostluğun, kardeşliğin, barışın partisiyiz” diye konuştu.

“Türk Tabipler Birliği’ne kayyum atanmasına ve Şebnem Hanım üzerinden TTB’ye yüklenilmesine karşıyız” diyen Özel sözlerini şöyle sürdürdü: “AK Parti ve MHP şöyle bir noktada; Bir umut siyaseti yapamadıkları için bir korku siyaseti yapmak. Ellerindeki medya gücüyle gerçekleri çarptırmak ve bunun üzerinden bir algı yönetmenin peşindeler. Ben dün konuştuğumu canlı yayında konuştum. Dün Düzce’de şunu söyledim; Ben Şebnem Hanımın sözlerine katılmıyorum dedim. Ama düşünce özgürlüğü en aykırı görüşün dahi, en rahatsız edici görüşün dahi ifade edilebildiği bir yerdir. Orada düşünce özgürlüğü vardır. Ama şiddet içerdiği takdirde elbette ki her şey yapılır. Sadece sözün cevabı demokrasilerde sözdür dedik. TTB’ne kayyum atanmasına ve Şebnem Hanım üzerinden TTB’ye gidilmesine karşıyız dedik ve buna karşı olmaya devam edeceğiz. MHP’nin sayın ilçe başkanı şunu duysun; geçen hafta Devlet Bey Manisa’ya gelecekti. Ben Manisa’nın evladıyım. Bana Devlet Bey Manisa’ya gelecek ne olacak, diye soruyorlar. Cevabımız şu: Liderler geldikleri şehri onurlandırırlar. Devlet Bey’de Manisa’ya gelecekmiş, şeref verir. Genel Başkanımızın oğlu askerliğini kura çekti de yaptı. İçimizde bedelli yapan yok, çürük yapan yok. Milli orduya kumpas kurarken susan yok. Eski kumpasçıların yol arkadaşlarına şimdi destek verip de onları iktidarda tutan yok. Biz dostluğun, kardeşliğin, barışın partisiyiz” şeklinde konuştu.

‘BİZ BİR SANTİM EĞİLİRSEK, SİZ MİLLETE DİZ ÇÖKTÜRÜRSÜNÜZ’

Geri adım atmayacağını da ifade eden Özel, “MHP Kayseri İl Başkanının sözlerini ben Kayseri’nin takdirine bırakırım ama bunu Ülkü Ocakları Başkanı sormuş, ‘ziyaret edeceği odalar randevu verdiler mi?’ diye randevularımızı aldık. Ben Kayseri’ye gelirim, onlarla kucaklaşırım, onların nasıl ev sahibi ve misafirperver olduğunu da bilirim. Ama sözle yenemediğinizi kaba kuvvetle yenecekseniz bir gerçeği bileceksiniz; biz bir santim eğilmez, bir kelime eksik konuşmaz, bir adım geri atmayız. Çünkü biz biliriz ki biz bir santim eğilirsek siz bu millete diz çöktürürsünüz. O yüzden Özgür Özel dediğiniz kişi bir garip emekli öğretmenin oğlu, bir yaşlı bahçıvanın torunu olmaktan başka öte bir şey. O Özgür Özel korkar ama CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer korkmaz, korkamaz. Bunu açık ve net görün ve bilin” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CHP’li Özel’den MHP’li İncetoprak’a: “Bir adım geri atmayız”