CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Ülke’de Nereye El Atarsanız Dert”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ, (BGC) – CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Kayseri Cumhuriyet meydanında Yaptığı basın açıklamasında erken seçim yapılması gerektiğini belirterek, “Kayseri hangi siyasi partiye oy verirse versin ya da hangi siyasi partiye oy verecek olursa olsun Kayseri’deki herkes bizim kardeşimiz, bizim vatandaşımız, bizim yurttaşımız. Sonuç ne olursa olsun herkesi seviyoruz” dedi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 38 milletvekilli ile birlikte Kayseri Cumhuriyet Meydanında açıklamalarda bulundu. Enflasyonun hayat pahalılığının muhalefet tarafından abartıldığını söyleyenlerin olduğunu belirten Ağbaba, ”Kendi çıkamıyorsa da Milletvekilleri tebdili kıyafetlerle sokağa çıksa da sokaktaki esnafın, işsizin, işçinin, emeklinin durumunu görebilse. Bugün asgari ücret Ocak ayı itibari ile tam 100 dolar yani 1000 lira değer kaybetmiş durumda. Alım gücü düşmüş durumda. Asgari ücretlinin yani ücretle geçinen herkesin temel gıda ürünlerine ulaşımı biraz daha zorlaştı. Geçen yıldan bugüne asgari ücretlinin sofrasında 1100 yumurta eksilmiş durumda. Türkiye’nin ihtiyacı olan şey halkın sorununu bilen halkın derdini bilen halkla konuşarak halkın gerçek gündemini bilen bir siyaset” şeklinde konuştu.
“KAYSERİ HANGİ SİYASİ PARTİYE OY VERİRSE VERSİN HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ”
Erken seçime değinen Ağbaba, “Şunu hep beraber söyleyelim Kayseri hangi siyasi partiye oy verirse versin olsun Kayseri’deki herkes bizim kardeşimiz, vatandaşımız, yurttaşımız. Sonuç ne olursa olsun Kayseri’deki herkesi seviyoruz” ifadelerini kullandı.
“TÜRK LİRASI TARİHİN EN İTİBARSIZ DÖNEMİNİ YAŞIYOR”
Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğine değinen Ağbaba, değeri düşen Türk lirası ile ilgili, “Bakın hiç uzağa gitmeye gerek yok. 200 lira ile 130 Dolar alabiliyordunuz. Şimdi 200 lirayı bozdurduğunuz zaman sadece 20 Dolar alabiliyorsunuz. Belki yakında bizim iktidarımız döneminde, dolar pik yaptı. Dolar çok değer kazandı diyebilirler. Ama şunu gözden kaçırmayın ki Türk lirası tarihinin en kötü, en itibarsız, en değersiz dönemini yaşıyor. Maalesef Türk liramız savaşlarla boğuşan Afganistan parası karşısında değer kaybediyor. Dünya’daki enflasyonun en yüksek olduğu ülkelerin başında gelen Arjantin para birimi karşısında Türk liramız değer kaybediyor. Türk liramızın değer kaybetmesi, bu ülkenin değer kaybetmesi anlamına gelir. Bu memlekette alın teriyle geçinmeye çalışan çiftçisinden emekçisine herkesin parasının değersizleşmesi anlamına gelir. O yüzden hepimize düşen ortak görev Türk lirasına hak ettiği değeri vermek” dedi.
“ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİMİZE TEKNİK LİSELER AÇACAĞIZ”
Sanayicilerin niteliksiz eleman sitemine değinen Ağbaba sözlerini şu şekilde noktaladı, “Bugün Kayseri’de sanayicimizden duyduğumuz feryat ise (Daha nitelikli iş gücüne ulaşamıyoruz. İlanlar veriyoruz ama nitelikli eleman bulamıyoruz) diyor. Bu sorunu da organize sanayi bölgelerimizde teknik liseler açarak çözeceğiz. Bu topraklar verimli topraklar. Bakın Kayseri Türkiye’nin üretim ve sanayi merkezi. Burada bile bu feryatlar geliyorsa hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekiyor.”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: “Ülke’de Nereye El Atarsanız Dert”