Çanakkale şehitleri, Kartal Şehitliği’nde anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün, Kartal Hava Şehitliği’nde tören düzenlendi. Protokol ve vatandaşlar, şehit kabirlerine karanfil bıraktı.

Kartal Hava Şehitliği’nde 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen törene Kayseri Vali Vekili Şenol Esmer, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Garnizon Komutanı Hava Tuğgeneral Haldun Taşan, 12’nci Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Vedat Öncel, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, rektörler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Şehitlik anıtına çelenk sunuldu. İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından Kuran-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Törende konuşan Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, Türk tarihinin vatanı ve mukaddesatı uğruna her türlü zorluğa göğüs geren ecdadın kahramanlık destanıyla dolu olduğunu söyledi. Yavuz, “İmanlı sinelerin Allah aşkıyla şahlandığı bu destanların biri de Çanakkale Zaferi’dir. Bize bu vatanı emanet bırakan dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Zaferi’nin 108’inci yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Konuşmanın ardından protokol, şehit mezarlarına karanfil bıraktı. Vali Vekili Şenol Esmer ve beraberindeki heyetle daha sonra Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şubesi’ni ziyaret etti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Çanakkale şehitleri, Kartal Şehitliği’nde anıldı