Cami Kebir Projesini Esnaf Nasıl Karşıladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığının birlikte yürüttüğü Sur içi Cami Kebir Yenileme Projesi çalışmaları devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Sur İçi ve Cami Kebir Projesi ile Cami Kebir, Tarihi Kent Surları, Pamukhan, Bedesten, Raşit Efendi Kütüphanesi ve Vezirhan gibi tarihi yapıların yaşatılmasını hedeflediğini ifade etmişti. Bölge esnaflarından projeyi beğendiklerini belirtenler olsa da projeden bir şey anlamadıklarını ifade edenler de oldu.

Belediyenin Daha Açık Dilde Açıklama Yapması Lazım

Belediyenin bölge esnafını çağırarak açıklama yaptığını belirten bölge esnafı Ali Yarımlıer, “Belediye bizi davet etti, yaklaşık 1 saat bilgi verdi; sağlıklı bir bilgi alamadık. Bize metre kareniz düşüyor ve fark çıkıyor, dediler. Bizim hali hazırdaki dükkanlarımızı görüyorsunuz. Bizim 25 metrekare dükkanımız var, bu 22-23 metreye düşebilir, diyorlar. Bizlere bunlardan başka bilgi verilmedi. Belediyenin bize daha açık, daha net esnafın anlayacağı dilde açıklama yapmaları lazım. Biz Büyükşehir Belediyesine gittik pek fazla bilgi alamadık. Bir daha çağıracağız, dediler. Bizim burada ömrümüz geçti. Babamın döneminden beri buranın mülkiyetini aldım 40 senedir otururum” diye konuştu.

Tarihi Yapıların Yaşatılması Hedefleniyor

Büyükkılıç geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada proje ile birlikte bölgedeki tarihi yapıların yaşatılmasının hedeflendiğini belirtmişti. Bu konuyla alakalı Yarımlıer,”Caminin çevresinin açılmasını istiyorlar. Bizim dükkanlarımız camiye 40 metre mesafede yer alıyor. Belediye daha değişik bir proje yapacaksa onu da bilmiyoruz. Belediye caminin çevresini açmayı düşünüyor. Hatta duyduğumuza göre caminin kıble tarafında cenaze namazı kılınan yerlerde bulunan 5-6 blok yapının da kalkacağı söyleniyor” dedi.

Projeden Memnunuz

1987’den beri bu bölgede esnaflık yapan Mehmet Özkaya, “Bizlere yeterince bilgilendirme yapıldı. Belediyeye gittik, oradaki arkadaşlar bizleri bilgilendirdiler. Biz biran evvel yıkılıp yerimize geçmeyi düşünüyoruz. Şu an da dükkanımıza ne bir çivi çakabiliyoruz ne restore edebiliyoruz ne de mal alabiliyoruz. Bizim belediye başkanımızdan ricamız bir an önce buranın ihaleye verilip, bizim dükkanlarımızın yapılıp, karşı tarafa geçmemiz. Bizler plan ve projeden memnunuz. Cami Kebir içinde iyi, etrafı açılacak, Kayserimiz daha güzel olacak. Biz tokiye ihaleye verilecekmiş onu bekliyoruz. Yetkili arkadaş gelecek sene martta yerimize geçeceğimizi söyledi” diyerek restore yapılırsa Kayseri için güzel bir proje olacağını ifade etti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Cami Kebir Projesini Esnaf Nasıl Karşıladı