Büyüksimitci: “Tacikistan ile Kayseri arasındaki ticaret hacmini arttırmalıyız”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Tacikistan heyetinin ziyareti sırasında konuşan Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, iki ülke arasında ilişkilerin her alanda geliştirilmesi yönünde güçlü bir irade oluştuğunu söyledi. Karşılıklı ticaretin artarak sürdüğünü vurgulayan Büyüksimitci, “İnşallah bu ziyaretlerin yakın zamanda meyvesini vereceğine ve dış ticaret hacmimizin katlanarak devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Tacikistan Sughd Bölgesi Valisi Rajabboy Ahmadzoda, Tacikistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Ashrafjon Gulov ve beraberindeki heyet ile birlikte Kayseri Sanayi Odası’na (KAYSO) ziyaret gerçekleştirdi. Geçtiğimiz yıl Kayseri’den Tacikistan’a 4 milyon doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiklerini belirten Büyüksimitçi, 2021 yılında 10 üye tarafından Tacikistan’a elektrikli ev aletleri başta olmak üzere 4 milyon 200 bin dolar civarında ihracat gerçekleştirdiklerini ifade etti. Pandemi olmasına rağmen ihracatta bir önceki yıla oranla yüzde 70’e yakın bir artış yakaladıklarını söyleyen Büyüksimitçi, “6 milyon dolar civarında da ithalatımız var. Elbette bu rakamları yeterli görmüyoruz. İnşallah bu ziyaretlerin yakın zamanda meyvesini vereceğine, dış ticaret hacmimizin katlanarak devam edeceğine inanıyorum. Kayseri bu potansiyele sahip bir ilimiz. Ben ziyaretlerinden dolayı Tacik dostlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Tacikistan heyetine Kayseri ve Kayseri sanayisi hakkında detaylı bilgi veren Büyüksimitçi, Sanayi Odası olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin her alanda gelişmesi konusunda her türlü desteğe hazır olduklarını belirtti.

Kalabalık bir heyet ile KAYSO’ya düzenledikleri ziyaretin ekonomik ve kültürel alanda olumlu sonuçları olacağını söyleyen Tacikistan Sughd Bölgesi Valisi Rajabboy Ahmadzoda da, ev sahipliğinden dolayı KAYSO Başkanı Büyüksimitci’ye teşekkür etti.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Büyüksimitci: “Tacikistan ile Kayseri arasındaki ticaret hacmini arttırmalıyız”