BÜYÜKŞEHİRDEN 16 İLÇEYE 400 TON TOHUM DAĞITILACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınma için gerçekleştirdiği projeleri kapsamında tohum dağıtımına 2023 yılında da devam ediyor. Salı günü tohum dağıtımı gerçekleştireceklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “16 ilçemize 10 milyon TL’nin üzerinde 400 ton tohum dağıtıyoruz” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından 18 Nisan 2023 Salı saat: 14.00’te ‘Kayseri Kendi Yağında Kavruluyor’ ve ‘Nohut Tohum Dağıtımı Projesi’ kapsamındaki tohum dağıtım töreninde, 16 ilçedeki Kayseri çiftçisine 10 milyon TL’lik 300 ton nohut tohumu ile 1 milyon 500 bin TL’lik de 100 ton aspir tohumu dağıtımı gerçekleştirilecek. Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Anadolu’muzun parlayan yıldızı Kayseri’mizin hizmetini üstlenen bir belediye olarak bununla onur duymakta, halkımıza hizmeti Hakka hizmet anlamında ibadet bilerek hareket etmekteyiz. Bunun bir yansıması olarak da bugün buradayız, çiftçimizle kucaklaşarak onlara tohum desteği şeklinde katkı sağlamak gayesindeyiz. Önceki yıl gerçekleştirdiğimiz tohum dağıtımını bu yıl da şükürler olsun sürdürüyor, bunların tatlı meyveleriniz de topluyoruz. Bu yatırımlarımızla Kayseri’miz, özel önem verdiğimiz tarım alanındaki gelişimi sayesinde, işlenen tarım alanları miktarında 30 büyükşehir arasında ilk 4’te yer aldı” şeklinde konuştu.

10 MİLYON TL’NİN ÜZERİNDE TOHUM DAĞITIMI

Salı günü gerçekleştirilecek nohut ve aspir tohumu dağıtım töreni ile toplam 10 milyon liranın üzerinde tohum dağıtacaklarını duyuran Büyükkılıç, “16 ilçemizdeki üreticilerimize 10 milyon TL’lik 300 ton nohut tohumu ve ‘Kayseri Kendi Yağında Kavruluyor’ projesi kapsamında 16 ilçemizdeki üreticilerimize 1 milyon 500 bin TL’lik de 100 ton aspir tohumu dağıtımı gerçekleştireceğiz. Şimdiden çiftçimize hayırlı bereketli olsun” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BÜYÜKŞEHİRDEN 16 İLÇEYE 400 TON TOHUM DAĞITILACAK