Büyükşehir müzeleri öğretmen ve öğrencilere ücretsiz oldu

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren müzeler, okullardan grup olarak ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler için ücretsiz oldu.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Nisan ayı meclisinde, öğrenci ile öğretmenlere müjde niteliğinde bir karara imza attı. Büyükşehir Meclisi, grup olarak müzeleri ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerden ücret alınmamasına yönelik kararı oy birliği ile kabul etti. Müzeleri öğrencilerle dolduracak kararı değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’yi müzeler şehri yapma yönünde gayretlerini sürdürdüklerini kaydederek, “Kadim kentimizin tarihi ve kültürel mirasına Büyükşehir Belediyesi olarak sahip çıkarken önemli müze çalışmalarımızı da hummalı şekilde sürdürüyoruz. Hali hazırda hizmet veren müzelerimiz ile şehrimize yeni kazandıracağımız müzelerimizi okullardan grup olarak ziyaret edecek öğretmen ve öğrencilerimize ücretsiz olarak hizmet vereceğiz. Tabi ki meclisimizde aldığımız bu karar sonrası öğretmen ve öğrencilerimizi Büyükşehir müzelerimize davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Meclisi üyeleri Nisan ayı Meclis Toplantısı’nda öğrencileri sevindirecek gündem maddesini görüşerek, Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığı bünyesinde hizmet veren müzeleri okullardan grup olarak ziyaret eden öğretmen ve öğrencilerden ücret alınmaması talebi karara bağladı.
Meclis üyelerince oybirliği ile kabul edilen gündem maddesine göre Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı müzeleri grup şeklinde ziyaret eden öğretmen ve öğrenciler tamamen ücretsiz bir şekilde tarihe tanıklık edecek.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Büyükşehir müzeleri öğretmen ve öğrencilere ücretsiz oldu