Büyükşehir, Deprem Bölgesine 20 Temizlik Aracı Ve 100 Personel Gönderdi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA)- Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talimatıyla, Kocasinan, Talas, Hacılar belediye başkanları ile birlikte deprem bölgesine 20 temizlik aracı ve 100 personel daha gönderildi.

 

Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen iki depremin ardından, başta Kayseri Büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm ilçe belediyelerinin deprem bölgesine destekleri tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, deprem bölgesindeki en ufak ihtiyaçları planlamak, oradaki vatandaşların ve çalışan ekiplerin hayatlarını kolaylaştırmak adına Kayseri’deki belediyeler olarak büyük bir gayret içerisinde olduklarını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, Karpuzatan’daki Kocasinan Belediyesi Atölyesi’nde Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan ile birlikte 20 temizlik aracı ve 100 personeli deprem bölgesine uğurladı. Büyükkılıç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talebi doğrultusunda bölgede sağlık alanında bir sorun yaşanmaması adına 20 temizlik aracı ve 100 personel ile tek tek vedalaşarak, yapılacak çalışmalarda kolaylıklar diledi.

 

“16 İLÇE BELEDİYEMİZİN İŞ BİRLİĞİYLE CANLA BAŞLA HERKES ELİNDEN GELENİ YAPIYOR”

 

Burada açıklamalarda bulunan Başkan Büyükkılıç, “AFAD’ımızın, Valiliğimizin önderliğinde gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerekse merkezdeki Melikgazi’miz, Kocasinan’ımız, Talas’ımız, Hacılar’ımız başta olmak üzere tüm 16 ilçe belediyemizin işbirliğiyle canla başla herkes elinden geleni yapıyor. Sanayi Odamızın, Ticaret Odamızın, Borsamızın, sivil toplum teşkilatlarımızın, Organize sanayilerimizin fedakârlıklarını duyuyor, gözlemliyorsunuz” diye konuştu.

 

“BU YARALARI YİNE SARACAK OLAN BU MİLLETİN ASİL EVLATLARIDIR”

 

Bu yaraları yine saracak olan Türk milletinin kendisi olduğunu vurgulayan Büyükkılıç şunları söyledi: “Oradaki yaraları sarmaya çalışırken, oradan şehrimize gelen misafirlerimizi de en güzel şekliyle ağırlamak, sağlık alanında, onların istirahati alanında, iaşe ve her türlü hizmetlerini sağlama alanında ayrıca gayret gösteriliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde birliğimizi, beraberliğimizi sağlayarak bu yaraları yine saracak olan Türk milletinin kendisi, bu milletin asil evlatlarıdır. Etap etap ihtiyaçlar değişiyor. İçişleri Bakanımızın talimatlarıyla çöp kamyonları ve konteynır ile ilgili talepleri oldu. Daha önce gönderdiklerimiz vardı, kurulmuş olan çadır kentlerin, sahra hastanelerinin hizmetlerini karşılamak adına fedakârlık yapması gerektiği zamandayız.”

 

“10 İLİN HEPSİNE İHTİYAÇLARINA BİNAEN HER YERDE ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ”

 

Başkan Büyükkılıç, deprem bölgesine gidecek olan personele hitap ederek, “Bu yarayı saracak, bu çalışmaları yapacak siz fedakâr kardeşlerimizsiniz. Kahramanmaraş’ımızın yanı sıra Malatya’mıza, Adıyaman’ımıza, Gaziantep’imize, Şanlıurfa’mıza, Kilis’imize, Osmaniye’mize, Hatay’ımıza, 10 ilin hepsine ihtiyaçlarına binaen her yerde çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Tüm belediyelerin seferber olduğunu belirten Büyükkılıç, “Kurtarma ekiplerimiz itfaiye başta olmak üzere oradalar, arazözlerimiz, su tankerlerimiz, vidanjörlerimiz, altyapı bağlamında elektrik şirketimiz, KASKİ’miz orada. Tüm belediyelerimizin imkânları seferber edilmiş durumda, hangi saatte ihtiyaç neyse ona yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

 

KAYSERİ’DE 3 YAPIDA SIKINTI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

 

Kayseri’de depremden sonra 4 bin civarında ihbar olduğunu belirten Büyükkılıç şöyle konuştu: “Kayseri’deki depremde ciddi manada bir şey olmadı derken hiçbir şey olmadı anlamında söylemiyoruz. Burada sizlerin huzurunda da paylaşıyoruz. 4 bin civarında ihbar var. Bunlardan bin küsur tanesi dün akşam itibariyle Çevre Şehircilik Bakanlığımızın ekipleri bizlerden de destek isteyerek yaptığı çalışmalar sonrasında incelenmiş, bunların içerisinde 3 tane yapıda sıkıntı, onun dışındakilerde tabi ki sıva dökülmeleri, ufak tefek hasarlar, çatlakların söz konusu olduğunu ama taşıyıcı birimlerde bir sıkıntı olmadığını beyan etmişlerdir. Bu da gösteriyor ki bu manada fazla tedirgin olmadan, varsa şikâyetleri onları ilgili merciye, Alo 181 dediğimiz Çevre Şehircilik Bakanlığımızla irtibatlaşacak olan birime iletip ondan sonra içeri girmeleri, sıkıntı yoksa zahiren gözüken, tedirgin olmadan dediğimiz gibi normalleşme yönünde anlayışlı yaklaşmalarını da buradan istirham ediyorum. Çünkü artık o bölgeden gelecek misafirlere sahip olma dönemine doğru gidiyoruz. Bu önemli. İhtiyaç varsa her zaman yanlarındayız. Yani değerli Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar merkezde olduğu için sayıyoruz, başkanlarımız başta olmak üzere, desteklerini sağlayan Valiliğimizin koordinasyonu, Büyükşehir’imizin iş birliği ve destekleri ile yapılan çalışmaları sizler takip ediyorsunuz.”

 

Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar da personele seslenerek, deprem bölgesinde acıyı sarmak için seferber olduklarını söyleyerek, oluşan yarayı en kısa sürede sarmayı amaçladıklarını ifade etti.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ise deprem bölgesinden gelen depremzedelerle özel olarak ilgilendiklerini ifade ederken, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan da, “Çöp arabalarımızı, personelimizi de Maraş merkezine göndermek için toplandık. Yolları açık olsun, sağlıkla gidip, gelsinler” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Büyükşehir, Deprem Bölgesine 20 Temizlik Aracı Ve 100 Personel Gönderdi