Site Kapak Fotoğrafı (36)

Büyükkılıç, “Dadaloğlu, birlik ve beraberliğin sembolü olmuş”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Tomarza ilçesinde yapılan Dadaloğlu Şenliğine katıldı. Şenlikte konuşan Büyükkılıç, “Dadaloğlu, adeta birlik ve beraberliğin sembolü olmuş. Bunu korumamız, sahiplenmemiz, en güzel şekilde paylaşmamız lazım ama en önemlisi birbirimize sahip çıkmamız lazım” dedi.

Kayseri’nin Tomarza ilçesinde 28’inci Ulusal 18’inci Uluslararası Dadaloğlu Geleneksel Kültür ve Sanat Şenlikleri gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi ve Tomarza Belediyesi iş birliğinde gerçekleştirilen şenliğe katılan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Hasret giderilsin, güzel bir eğlenme ortamı olsun, insanlar bir şenlik havası, bir bayram havası ile dayanışmayı sürdürsün diye bir araya geldik” dedi.
Türkün olduğu her yerde Avşarlarında bulunduğunu söyleyen Büyükkılıç, “Nerede bir Türk varsa orada mutlaka az ya da çok bir Avşar vardır. Avşarlar bilindiği üzere Orta Asya’dan çıkmış bir kısmı İran’a Azerbaycan’a bir kısmı Anadolu’ya, Anadolu’da da ağırlıklı olarak Kayseri bölgesini tercih etmişler. Ancak bu diğer bölgelerde Avşar olmadığı anlamına gelmez. Avşar dediğimiz zaman akla gelen ilk isim ise Dadaloğlu’dur. Dadaloğlu şahsında birlik, beraberlik, dayanışma, yiğitlik, değerlerimize sahip çıkma, hoşgörü gibi güzellikleri burada kadını, erkeği, çocuğu, büyüğü, yaşlısı, resmisi, sivili herkes el ele gönül gönüle kutluyor. Dadaloğlu adeta birlik ve beraberliğin sembolü olmuş. Bunu korumamız, sahiplenmemiz, en güzel şekilde paylaşmamız lazım ama en önemlisi birbirimize sahip çıkmamız lazım” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Büyükkılıç, “Dadaloğlu, birlik ve beraberliğin sembolü olmuş”