Büyük Vaatler 1 Haftalık Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Üniversitelerin yüz yüze açılmasıyla birlikte şehir dışından gelen öğrencilerin barınma sorunu gün yüzüne çıktı. Kayseri’de Belediye başkanları ve milletvekillerinin yurt sorununa ilişkin söylemleri bir haftalık çıktı.

2021-2022 eğitim öğretim döneminin yüz yüze olarak başlamasıyla birlikte 5 üniversiteyi bünyesinde bulunduran Kayseri’ye şehir dışında yaşayan öğrenciler gelmeye başladı. Yükseköğretim Kurumu’nun verilerine göre 74.600 üniversite öğrencisi eğitim görüyor. İlçeler dahil yaklaşık 15 Kredi Yurtlar Kurumu’na ait devlet yurdu bulunurken yurtlarda 15 bine yakın öğrenci konaklama ihtiyacını karşılıyor.

‘MİSAFİRHANELERDE BİR HAFTALIK KONAKLAMA’

Geçtiğimiz günlerde üniversiteli öğrencilere Hoş Geldiniz ziyaretinde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Hiçbir zaman kamuoyunda ev kiraları ya da başka konularda sıkıntı duymadık, duyduğumuzda gereği yapılır ama şunu duyduk. Kayseri’de açıkta herhangi bir öğrenci yok, yurt sorunu yok, öğrencilerimiz açıkta kalmaz. Kim varsa olur ya yer yurt bulamayan başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere tüm ilçelerimiz dâhil rahatlıkla Alo 153’ten ulaşabilirler, ya da internetten bizlere ulaştıklarında mutlaka onlarla ilgili destek sağlanır, yardımcı olunur” ifadelerini kullanmıştı.

Şehir dışından gelen üniversite öğrencileri KYK yurtlarında yedek sırası beklerken, Belediye ekiplerini aradıklarında sadece bir hafta konaklayabilecekleri belirtiliyor. Misafirhanelerde bir hafta konakladıktan sonra ne yapacağını bilmeyen üniversite öğrencileri barınma ihtiyaçlarının akıbeti ile ilgili yetkililerden bu soruna çözüm bulunmasını istiyor. Öğrenciler, bir haftalık geçici barınma çözümünü yeterli bulmadıklarını belirtirken, hayat pahalılığı ve kira artışları nedeniyle ortaya çıkan yurt sorununun nasıl çözüme ulaşacağı merak konusu oldu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Büyük Vaatler 1 Haftalık Çıktı