Fotoğraflı - 2024-07-11T201948.779
1:05

Bünyan’da Şehitler Müzesi yapılacak

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen hain darbe girişiminde şehit düşen 23 Yaşındaki Polis Özel Harekat Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit; ilçeye Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin ve hayırsever Nevzat Çakır iş birliği ile Şehitler Müzesi’nin yapılacağını duyurdu. Şehit babası Yiğit “Selahattin Metin başkanımızın önderliğinde şu an Mahallemiz olan Karatay beldemizden hayırsever Nevzat amcamız bir Şehitler Müzesi yaptırıyor. Buradaki bütün hatıraları da oraya taşıyacağız. Bünyan’ımızda 25 şehidimiz var, onların bütün anılarını orada yaşatacağız inşallah. Bünyan’ın Kayabaşı Mahallesi, Seyir Terası dediğimiz cam terasın hemen yanı başında hayırsever Nevzat amcamız Şehitler müzesini yaptıracak” dedi.

FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleştirilen hain darbe girişiminde şehit düşen Polis Özel Harekât Komiser Yardımcısı 23 yaşındaki Cennet Yiğit’in babası Yahya Yiğit Bünyan ilçesinde; Bünyan Belediye Başkanı Selahattin Metin önderliğinde, Hayırsever Nevzat Çakır tarafından Bünyan’daki şehitlerin hatıralarını yaşatmak için Şehitler Müzesi’nin yapıldığını duyurdu.

Şehit babası Yiğit “Şehitlik o kadar büyük bir rütbe o kadar yüce bir makam fakat şehit babası ve annesi olmakta yeryüzünün en büyük şerefi. Rabbim inşallah o şerefe bizleri layık eyler. Biz buraya bir ana evi yaptık. İlçemize Selahattin Metin başkanımızın önderliğinde şu an Mahallemiz olan Karatay beldemizden hayırsever Nevzat amcamız bir Şehitler Müzesi yaptırıyor. Buradaki bütün hatıraları da oraya taşıyacağız. Bünyan’ımızda 25 şehidimiz var, onların bütün anılarını orada yaşatacağız inşallah. Bünyan’ın Kayabaşı Mahallesi, Seyir Terası dediğimiz cam terasın hemen yanı başında hayırsever Nevzat amcamız Şehitler müzesini yaptıracak, Allah ondan razı olsun inşallah çok güzel bir müze olacak” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen