BUĞDAYLI SAKİNİ EVİNİN KİLERİNİ YARDIM DEPOSU YAPTI

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA – ÖZEL) – Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye seferber oldu. Kayseri’den de birçok vatandaş destek olmak için çabalıyor. Buğdaylı Mahalle halkı da 550 depremzedeye kapılarını açtı. Mahalle halkı tarafından depremzedelere yardımlar ulaştırılırken, mahalle sakinlerinden Ahmet Coşkuner ise evini yardım deposu olarak açtı.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen 2 depremde 10 il büyük hasar aldı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen deprem sonrası Türkiye yasa boğuldu. Deprem bölgelerine ülkemizden ve dünyadan birçok ekip yardım çalışmalarına katıldı. Enkaz kaldırma çalışmaları hızla devam ederken Kayseri’de de birçok kurum, kuruluş ve vatandaş depremzedeler için seferber oldu. Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde bulunan Buğdaylı Mahallesi halkı da mahalleye gelen 550 depremzedeye kapılarını açtı. Mahalle halkı tarafından depremzedelere yardımlar ulaştırılırken, mahalle sakinlerinden Ahmet Coşkuner ise evininin kilerini yardım deposu yaptı.

Buğdaylı Mahalle sakini Ahmet Coşkuner konuyla ilgili, “Bütün devletimizden, büyüklerimizden Allah razı olsun. Toplanan yardımları buraya getirdiler, burada dağıtım yapılıyor. Herkesin isim, isim adresleri alındı. Depremzedeleri evlerini alan Maraşlı arkadaşlar var hepsi evine aldığından dolayı burada bir depo yaptılar. Ben de evimi açtım. Geliyorlar buradan herkesin ne ihtiyacı varsa alıyorlar ya da gidip öğreniliyor öğrenildikten sonra gelip alınıyor. Burada tek tek evlerine adreslerine bırakılıyor. Biz de elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Süreç çok güzel işliyor. Ben Maraş’ta da gördüm. Maraş’a gittim orada yerinde göreyim dedim, evleri çileleri gördüm. Oraya da yardım götürdük. Yardımlaştık geldik. Burada da bir ihtiyaç olduğunu gördük elimizden geldiğince köy halkımıza yardımcı oluyoruz” şeklinde konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
BUĞDAYLI SAKİNİ EVİNİN KİLERİNİ YARDIM DEPOSU YAPTI