Fotoğraflı (5)

Başkan Palancıoğlu, “2053 ve 2071 vizyonlarına ülkemizi hazırlamamız gerekiyor”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

(Muhabir: İlyas Kaplan) – Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, “Büyük ve güçlü Türkiye’de eğer sizin savunma, havacılık, uzay sanayiniz, teknolojiniz gelişmemişse, başkalarına muhtaçsanız oradan ithal etmek durumundaysanız, her zaman onların elini öpmek durumunda kalıyorsunuz. O yüzden büyük ve güçlü Türkiye için bizim gece gündüz çalışmamız lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, el ele vermemiz ve Türkiye’nin gelişmesine 2053, 2071 sonrasına Türkiye’yi taşıyacak hedefler yapmamız lazım” dedi.

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Yol Açık’ programına katılarak KayseRadar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Büyük ve güçlü bir Türkiye için gece gündüz çalışılması gerektiğini vurgulayan Başkan Palancıoğlu, “Şu anda Kayseri arzı mevud denen büyük İsrail’in içerisinde olan bir ildir. Dolayısıyla bunun karşısına bizim dimdik durabilmek için, Gazze’deki Müslüman kardeşlerimizin yaşadığı sorunların bu ülkenin başına gelmemesi için hem de Gazze gibi sıkıntıya giren tüm insanlık adına zalimlere dur diyebilmek için bizim güçlü olmamız lazım. Büyük ve güçlü Türkiye’de eğer sizin savunma, havacılık, uzay sanayiniz, teknolojiniz gelişmemişse, başkalarına muhtaçsanız oradan ithal etmek durumundaysanız, her zaman onların elini öpmek durumunda kalıyorsunuz. O yüzden büyük ve güçlü Türkiye için bizim gece gündüz çalışmamız lazım. Hangi siyasi görüşten olursa olsun, hangi inançtan olursa olsun, el ele vermemiz ve Türkiye’nin gelişmesine 2053, 2071 sonrasına Türkiye’yi taşıyacak hedefler yapmamız lazım. Bunun için de benim geçen haftaki Milli Eğitim Bakanımıza önerim; meslek ortaokullarının kurulmasıdır, son derece önemli. İnşallah bunu gerçekleştirebilirsek başta Kayseri olmak üzere Türkiye’ye de inşallah örnek bir proje ortaya çıkacak diye düşünüyorum” dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ SİYASETÇİ FORMATI KAFAMA YATMIYOR’

Siyasette rol yapılması gerektiğini ve kendisinin rol yapamadığını bu yüzden kendisini siyasetçi olarak tanımlamadığını belirten Palancıoğlu, “Siyaset zor iştir. Siyasette, siyasetçilere yönelik birçok şeyler yazılır, çizilir, iftira atılır, mal varlığı sorgulanır, şöyle mi yatırım yapıyor, şuradan mı çalıyor? Gibi. Siyasetin bu yanını sevmiyorum. Talas Belediye Başkanlığına başladığımda; bir mühendisle çok mantıksız gelen şeyler var. Nedir bu? Seçimlerde kapı kapı gezmeniz gerekiyor, herkese kendinizi tanıtmanız gerekiyor, sana iftira atılıyor ve alttan almanız gerekiyor. Sert cevap veriyor, dinlemeniz gerekiyor. Siyasette her şeyi rahat şak diye konuşamıyorsunuz. Rol yapmanız gerekiyor, ben rol yapabilen bir adam değilim. O yüzden kendimi çok siyasetçi olarak görmüyorum. Belediye başkanlığını çok seviyorum ama Türkiye’deki siyasetçi formatı çoğu zaman kafama yatmıyor” şeklinde konuştu.

‘SİYASETİ NİTELİKSİZ, LİYAKATSİZ, FARKLI AMAÇLAR İÇİN KULLANMAYA ÇALIŞANLARDAN BU MÜESSESEYİ UZAK TUTMAK LAZIM’

Siyasette ülke sevdalısı, liyakatli kişilerin olması gerektiğini belirten Palancıoğlu, “Ülkedeki bütün sorunların ana kaynağı da siyaset, çözüm de siyaset. Bunu şunun için söylüyorum; liyakatlı, ülke sevdalısı gençlerin, kişilerin mutlaka ve mutlaka siyasette olması lazım. Siyaseti niteliksiz, liyakatsiz, farklı amaçlar için kullanmaya çalışanlardan bu müesseseyi uzak tutmak lazım. O yüzden biz Kayseri başta olmak üzere Türkiye’nin her alanında liyakatli gördüğümüz, donanımlı gördüğümüz, ülkeye menfaati olacak gördüğümüz herkesi siyasetin içine girdirmek için onları zorlamalıyız. Bunu da yaparken ondan beklememeliyiz, yani birisi iyi bir şey yapıyor bir yerde bulunması gerekiyorsa, bu ülkeye menfaat olacaksa, grup olarak toplanıp kişilere senin böyle bir imkanın var, şurada meclis üyesi olman lazım, senin belediye başkanı olman lazım, senin milletvekili olman lazım, partide bulunman lazım denmelidir. Liyakatsiz kişiler oraya kaldığı zaman ülkenin durumu malum. Ekonomiden anlamayan, teknolojiden anlamayan, eğitimden anlamayan kişileri arabanın direksiyonuna geçirdiğinizde ülke iyi bir yere gitmez” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen