Site Kapak Fotoğrafı (43)

Bakan Özhaseki, “Kayseri, hayırsever olma özelliğini hiç yitirmemiştir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kayseri’de Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımı tamamlanan A. Samet Özer Diyanet eğitim ve Kültür Merkezi açıldı. Açılışta konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bu şehir ticaret şehridir. Eskiden ilim şehri de denmiştir, ilmin kapısı da denmiştir ve devam eden süreç içerisinde ticaret, sanayi, üretim öne çıkmıştır ama bu şehirde bir özellik hiç yitirilmemiştir, o da hayırseverlik” dedi.

Melikgazi Belediyesi ve hayırsever işbirliğiyle yapımı tamamlanan A. Samet Özer Diyanet eğitim ve Kültür Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, protokol üyeler, hayırseverler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kayseri’nin geçmişten bu yana hayırsever olma özelliğini yitirmediğini belirterek, “Bu şehir ticaret şehridir. Eskiden ilim şehri de denmiştir, ilmin kapısı da denmiştir ve devam eden süreç içerisinde ticaret, sanayi, üretim öne çıkmıştır ama bu şehirde bir özellik hiç yitirilmemiştir, o da hayırseverlik. O dönede de hayırsevermiş insanlar bu dönemde de hayır işlemeye devam etmişler. Birçok insan şehrimizde hayır işlemeye devam ediyor” dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 1 milyon 900 bin vatandaşın evlerinin dışında kaldığını ve o bölgeyi ayağa kaldırmak için bakanlık olarak çalışmalara devam ettiklerini söyleyen Bakan Özhaseki, “Allah ülkemize bir daha böyle bir afet vermesin. Ama biliyoruz ki bu ülke deprem ülkesi. Son 100 yıl içerisinde bu ülkede 6 ve üzeri şiddetinde meydana gelen yıkıcı deprem sayısı 226. Senede neredeyse 2 veya 3 tane büyük deprem var. Ölen insanlarımızın sayısı 130 bin. Maddi değeri hiç ölçülmez ki, milyarlarca dolar. Bundan 6 ay kadar önce Kahramanmaraş merkezli büyük bir deprem meydana geldi. Gecemiz, gündüzümüz orada geçiyor, bütün enerjimizi oraya vermeye çalışıyoruz. Eskiden her hafta sonu Kayseri’ye geliyordum, şimdi 3-4 haftada bir zor geliyorum. Hep o taraflara gitmeye çalışıyorum. Neden? Hala 1 milyon 900 bin vatandaşımız evlerinin dışında. Orada yapılması gereken ev sayısı 680 bin. İşyerleri 170 bin. Dile kolay, birkaç tane şehir yapacaksınız. Maddi sorunları aştık diye düşünün, inşaat malzemelerini bulup ustalara ekipmanları dizip, müteahhitlerle orada iş yapmak bile başlı başına ayrı bir zorluk. Oraları ayağa kaldırmak adına bakanlığımız gece gündüz uğraşıyor, Allah mahcup etmesin. İnşallah bu yükün altından kalkacağız, kardeşlerimizi güvenilir evlerine kavuşturacağız ve onların duasını almaya devam edeceğiz. Buralarda da tünel kalıp sistemiyle son dönemde ortaya koyduğumuz mevzuata uygun olarak yapılan evlerde endişeniz olmasın, rahat olun. Evin yüksek olması yıkılmasına sebep değil, yeter ki mevzuata uygun yapılmış olsun. Denizin üzerine bile ev yapılır yeter ki oradaki mevzuata uygun olsun. Bundan dolayı evlerinizde sağlıkla, huzurla evlerinizde oturun” şeklinde konuştu.

‘ALLAH’IN KELAMI SÜREKLİ BURALARDAN HAYKIRACAKLAR’

Her mahallede açılan Kuran kurslarıyla hafızlar yetişeceğini belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Son günlerde Avrupa’nın başkentlerinde yüce dinimize, barış dini olan yüce İslam’ın yüce kitabına karşı saygısızlıklar yapılmakta. Kitabımız başkentlerinde polis kontrollerinde adeta yakılmakta. Sizler; hükümetimiz olarak bunlara en üst düzeyde cevaplarını veriyorsunuz, hadlerini bildiriyorsunuz. Sizin en üst düzeyde cevaplarını verdiğiniz Avrupa başkentleri şunu iyi görsünler ki; Kuranı Kerim’e yapılan saygısızlıklar bu milletin gönlünde imanını tazelemesine ve aşklarının artmasına yol açar. Bu Kuran kursları en güzel cevap oluyor. Her sokakta, her mahallede açtığımız bu Kuran kurslarıyla hafızlar yetişecek ve Allah’ın kelamını sürekli buralardan haykıracaklar. Bundan dolayı hayırseverlerimize sonsuz teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Emeği geçenlere teşekkürlerini ileten AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı, “Artık şehrimiz çok büyüdü ve şehir merkezinin dışında da böyle güzel kurumların, pazarların, marketlerin, binaların oluşması bizi mutlu ediyor. Burada da çiçek gibi güzel bir bina yapılmış. Kuran Kursu olmasının ötesinde bir eğitim ve kültür merkezi olması da mahallemizdeki yavrularımızın hem milli, manevi değerlerini hem güzel kuranı kerim okuma becerilerini aynı zamanda da iyi bir vatandaş olma kapasitesini geliştirecek” diye konuştu.

Kayseri’nin hep olumlu tanıtılması için hayret gösterdiklerini söyleyen Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Yapılan bu güzel çalışmanın hayırseverimize ve kıymetli ailesine hayırlı olmasını temenni ediyorum.  Kayserimiz kurum ve kuruluşlarıyla, yerel yönetimleriyle ve hayırseverleriyle buluşan ve bu anlamda Kayserimizi ihya eden Bakanımızın geçmişte yaptığı çalışmalarla adeta onun önderliğinde, onun izinde gitmek suretiyle şehrimizi ihya ediyoruz. Şehrimizin hep olumlu tanıtılması için gayret gösteriyoruz. Çok şükür bir berekete vesile oluyoruz. Teşkilatımızla, Cumhur İttifakıyla, belediye başkanı kardeşlerimizle dayanışma içerisinde bu çalışmaları sürdürürken bizlere güvenen, bizleri seçen hemşehrilerimize layık olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

‘15 TANE DAHA AÇILIŞ YAPACAĞIZ’

2023 yılı bitmeden 15 tane daha açılış yapacaklarını belirten Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da şunları söyledi: “İsmi Diyanet ve Kültür merkezi sadece kuran kursu değil, burada 4-6 yaş grubu ana okulumuz, kadınlarımızın çeşitli eğitimleri, kültürler faaliyetler, kermesler yapılacak. Bahçelievler mahallesine çok güzel bir hizmet oldu. Kurban pazarı buradaydı yapılaşmadan dolayı sıkıntı olduğu için onu Mimarsinan OSB’nın arkasına taşıdık, burada en iyi hizmetlerimizden bir tanesi o. Daha sonra burada aile sağlık merkezi yaptık, henüz açılışı bitmedi, şimdi de Esnaf Toki’nin ön tarafında 2,5 kilometrelik derenin ıslahını yaparak yeşillendirdik. Şu anda 15 tane projemiz tamamlandı. İnşallah ’2023 yılı açılış yılı olacak’ demiştim. Bu açılıştan sonra 15 tane daha açılışla sizleri yoracağız. Kütüphane, okullar, sağlık ocağı açacağız inşallah. Allah birlik ve beraberlik içerisinde açılışlar, temel atmalar nasip etsin.”

Hayırsever Hasan Özer ise “Açılışını yaptığımız merkezimizde çocuklarımızın ve gençlerimizin kuran öğrenmesini ve okumasını görmeyi Allah bize nasip etsin. Samet Özer Diyanet Eğitim ve Kültür Merkezimizin arsasını tahsis ettikleri ve yapımını gerçekleştirdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve Melikgazi belediye başkanına teşekkür ederim” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen