Fotoğraflı (18)
3:516""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Baharatçı Kepez, “Sucuk içi baharatına yüzde 50 zam geldi, müşteri de yüzde 50 oranında azaldı”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

– Bayramda büyükbaş kurbanlıkların etleriyle sucuk yapmayı planlayan vatandaşlar gerekli malzemeleri temin etmek için baharatçıların yolunu tutarken bu sene önceki yıllara göre talepte azalış olduğu görüldü. 1 kilo sucuk için baharat maaliyetinin sarımsakla birlikte 50 liraya tekabül ettiğini söyleyen Baharatçı İzzet Kepez, “Fiyatlara yüzde 50 zam geldi, müşteri de yüzde 50 oranında azaldı” dedi.

Sucuğuyla ünlü Kayseri’de kurbanını kesen vatandaşlar, baharatçıların yolunu tutarken ekonomik sebeplerden dolayı sucuk içine de talep azalıyor. Baharatlara geçen seneye oranla yüzde 50 zam geldiğini söyleyen ve tavsiyelerde bulunan Baharatçı İzzet Kepez, “Kurban Bayramı’nda gelenek haline geldiği için vatandaşlar sucuk hazırlamak için sucuk içi alıyor, vatandaşlar hazırlara pek güvenmiyor, hazır mamullerin içinde ne olduğunu bilmiyor. Baharat alırken öncelikle güvenilir bir yerden hijyenik şartlara uygun yerden alışveriş yapılmalı. 1 kiloluk sucuk içi için baharat fiyatı 50 lirayı buluyor. 35 lira baharat tutuyor, 15 lirada sarımsak tutuyor. Baharatın içinde de acı biber, tatlı biber, kimyon, karışık baharat, tuz ve sarımsak var. Baharat fiyatlarına geçen seneye oranla yüzde 50 gibi bir zam geldi. Fiyatlara yüzde 50 zam geldi, müşteri de yüzde 50 oranında azaldı pahalandığı için. Vatandaş kurban keserken de zorlandı fiyatlar yüksek olduğu için, hisselerde yüksek” ifadelerini kullandı.

Sucuk için gerekli olan bağırsağın metresinin 20 liradan satıldığını dile getiren Baharatçı Kepez, “Sucuk içini doldurmak için gerekli olan bağırsağın metresi ise 20 liradan satılıyor. 20 metrelik bağırsakta 400 lira yapıyor ve yaklaşık 10 kiloluk kıyma eti doldurulabiliyor. Ama bunu serin ortamda doldurmak daha iyi. Geçen sene bağırsağın fiyatı 10-12,5 civarındaydı” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen