AYHAN TELTİK: “OKULLARIMIZ YÜZDE 99 HAZIR, TEKLİ EĞİTİME GEÇME SÜRECİ İSE UZADI”

KAYSERİ (1HA-ÖZEL) – Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, yeni eğitim-öğretim yılına hazırlık yaptıklarını belirterek okulların yüzde 99 oranında hazır olduğunu söyledi. İkili eğitimden tekli eğitime geçilmesi hedefi hakkında da bilgi veren Teltik, inşaatı devam eden okullar ve sektörde yaşanan maliyet sıkıntılarından dolayı sürecin 1 yıl daha geciktiğini açıkladı.2022-2023 eğitim öğretim yılı 12 Eylül’de başlıyor. Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirdi. Kayseri’de şu an 100 okulda ikili eğitim yapıldığını belirten Teltik, tekli eğitime geçmek için 68 okul inşaatının devam ettiğini söyledi.

‘TEKLİ EĞİTİME GEÇMEK İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YAŞANAN SIKINTIDAN DOLAYI BİRAZ DAHA UZAYACAK’

Kayseri genelinde 2023 yılında tekli eğitime geçileceği düşünüldüğünü ancak inşaat sektöründen kaynaklanan aksamalar olduğunu belirten Teltik, “15 Haziran’dan bugüne çocuklarımızın iyi eğitim görmesi için çalışıyoruz. Hazır olmayan okullarımız halen var. 12 Haziran’da okullar açıldığı zaman yüzde 90 okulumuz eğitim öğretime hazır hale gelecek. Planlarımızda tekli eğitime geçme tarihi 2023 yılıydı. Ancak inşaat sektöründe meydana gelen aksamalardan dolayı biraz daha uzayacak. Şu an 100 okulumuzda ikili öğretim yapılıyor. Bunun sonlandırılması için 68 inşaat projemiz devam ediyor. Fiilen devam eden 14 okul inşaatımız var. Bunlar bittiği zaman 15-20 okul ikili öğretimden kurtulup tekli öğretime geçecek. Yaklaşık 1 senelik gecikmeyle ikili öğretimden kurtulacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

‘KAYSERİ’NİN OKUL İHTİYACI VAR’

Kayseri’de okul ihtiyacının olduğunu ve birkaç yıla tamamlanacağını belirten Milli Eğitim Müdürü Teltik, “Kayseri’nin okul ihtiyacı var. Melikgazi, Kocasinan ve Talas gibi metropol ilçelerimizde, hızlı büyüyen bir şehirdeyiz. Buralarda okul ihtiyacımız var. Devletimiz tespit etmiş, umarız birkaç yıla kadar bu ihtiyaç kalmayacak gibi gözüküyor. Bizim 300 bin öğrencimiz var. 12 Eylül’de bu öğrenciler ders başı yapacaklar. 1 Eylül itibariyle de öğretmenlerimiz tatillerinden gelerek seminer çalışmasına başlayacaklar. Anaokulları hariç yüzde 99’un üstünde okullaşma oranımız var. Eğitim almayan hiçbir yavrumuz yok. Özellikle zorunlu eğitim dediğimiz 12 yıllık sürecin tamamı kayıt altında. 8 yıl bittikten sonra yönlendirmeler yapılıyor. Öğrenciler, Mesleki eğitim merkezlerimiz, Çıraklık eğitim kurumlarına gidiyorlar. Okullaşmada bir sorunumuz yok. Gelmeyenleri biz gidip buluyoruz” diye konuştu.

‘2 BİRİNCİNİN KAYSERİ’DEN ÇIKMASI TARİHİ BİR BAŞARIDIR’

Öğrencilerin girdikleri sınavda Kayseri’ye, Türkiye birinciliği getirmesi hakkında da konuşan Müdür Teltik, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bütün idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ciddi anlamda çok çalışıyorlar. Özellikle bu yıl eğitim alanında çok büyük başarılara imza attık. Mesela LGS’de 5 tane Türkiye 1.’si çıkardık. Daha da önemlisi YKS sınavlarında toplam 3 alanın 2 tanesinde 1.’ci çıkardık. 18 milyonluk İstanbul’u, 7-8 milyonluk Ankara’yı veya İzmir’i düşündüğümüz zaman 2 birincinin Kayseri’den çıkması tarihi bir başarıdır. Kayseri’de hem reklam için iyi oldu hem de öğrencilere bu 1.’lik alınabiliyormuş bunu gösterdi. Bu yüzden tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kutluyorum. Şimdiden herkese kazasız belasız, iyi bir öğretim yılı diliyorum. Çocuklarımızı heyecanla bekliyoruz.”

 

Exit mobile version