1. Haberler
  2. Bölgesel
  3. Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’dan Gazze için acil ateşkes çağrısı

featured
Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada’dan Gazze için acil ateşkes açıklaması (DHA)
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya, Yeni Zelanda ve Kanada başbakanları bugün ortak açıklama yaparak Gazze’de acil ateşkes çağrısında bulundu.

 

Avustralya Başbakanı Anthony Albanese, Yeni Zelanda Başbakanı Christopher Luxon ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau bugün ortak açıklama yaparak Gazze’de acil bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Açıklamada “İsrailliler ve Filistinlilerin, uluslararası tanınan sınırlar içinde güvenli bir şekilde yaşayabilecekleri iki devletli bir çözüme ulaşmak için geri dönüşü olmayan bir yolda çalışmaya kararlıyız. Bu, adil ve kalıcı bir barışa ulaşmanın tek gerçekçi seçeneğidir.

 

İsrail’i, Uluslararası Adalet Divanı’nın tavsiye kararına esaslı bir yanıt vermeye, aşırılıkçı yerleşimciler tarafından Filistinlilere yönelik devam eden şiddet eylemlerinin hesabını sormaya, uluslararası hukuka göre yasadışı olan Batı Şeria’daki yerleşim birimlerinin rekor düzeyde genişletilmesini tersine çevirmeye ve iki devletli çözüme doğru çalışmaya çağırıyoruz” ifadeleri dikkat çekti.

 

Hizbullah ile İsrail arasında tırmanan gerginlikten ve Mavi hat boyunca yaşanan durumdan endişe duyulduğu belirtilen açıklamada “Çatışmaların devam etmesi Lübnan ve İsrail’deki on binlerce sivili risk altına sokmaktadır. Çatışmaların bu şekilde tırmanması Gazze’de ateşkesin sağlanmasını daha da acil hale getirmektedir” denildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen