1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücrete ara zam yok: vatandaşın asgari ücret beklentisi ne?

Asgari ücrete ara zam yok: vatandaşın asgari ücret beklentisi ne?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, asgari ücret tartışmaları üzerine yaptığı açıklamada temmuz ayında ara zam yapılmayacağını açıkladı. Bazı vatandaşlar ise asgari ücretin yükselmemesini ancak fiyatların aynı kalmasını isterken bazı vatandaşlar da asgari ücrete zam gelmesi gerektiğini ifade etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete zam gelmesi konusunun gündemde gelmesiyle asgari ücrette ara zammın olmayacağını açıkladı.
Vatandaşlar ise asgari ücrete zam gelmesini beklerken kimi vatandaşlar da fiyatların sabit kalmasının mantıklı olacağını dile getirdi.

Vatandaş Macit Kalkan, “Asgari ücrete zam yapılması lazım insanlar yetişemiyor hiçbir şeye, her şey pahalı ve asgari ücret yeterli değil. Geçim şartları zor, emekli de en düşük 10 bin lira alıyor ve yeterli gelmiyor” diye konuştu.

Servet Gökçe ise, “Devlet zam yapıyor ama insanlar da zam yapıyor. Hiç zam yapılmasın ve fiyatlar sabit dursun daha iyi” dedi.

Ahmet Yılmaz da, “Asgari ücretin yükselmesi fiyatların yükselmesi demektir. Standartta kalması daha avantajlı bence, bu sefer maaşla birlikte diğer ihtiyaçların da fiyatı artıyor” ifadelerini kullandı.

Bayram Demirbaş da en az yüzde 25 artış olması gerektiğini söyleyerek şunları söyledi: “Bu hayat şartlarında asgari ücrette artış olmalı her şey çok pahalandı. Şartlar çok zor. En az yüzde 25 artış olmalı.”

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
4
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen