ANNELER GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk gelen 8 Mayıs Anneler Günü olarak kutlanacak. Sosyal medya başta olmak üzere her yerde Anneler Günü’yle ilgili mesaj, etkinlik ve organizasyonlar bulunuyor. Peki Anneler Günü’nün tarihçesini hiç merak ettiniz mi?

Anneler Günü kutlamalarının kökeni ile ilgili birçok rivayet bulunmaktadır. Bunlardan en çok konuşulanı ABD’nin Virginia eyaletinde ikamet eden öğretmen Anna Jarvis isimli bir kadının, 1905 yılında vefat eden annesi için her yıl kutlama yapmak istemesidir. Anna, ilk kutlamayı 1908 yılında bir okulda 407 çocuk ve anneleriyle gerçekleştirmiştir. Temsilciler Meclisi ise 1914 yılında Mayıs ayının ikinci pazarını “Anneler Günü” olarak ilan etmiştir. Dünya devletleri tarafından da genel kabul gören Mayıs ayının ikinci Pazar günü, o tarihten sonra ‘Anneler Günü’ olarak her sene kutlanmaya başlanmıştır.

Anneler Günü’yle ilgili ikinci rivayet ise Yunan mitolojisine dayanıyor. Bu özel gün Yunan mitolojisinde pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini Hz. İsa’nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ANNELER GÜNÜ’NÜN TARİHÇESİ