Altan Aydemir: Ekmeğimizle Oynamayın!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Kayseri’de yaklaşık 50 bin kişinin ekmek yediği gıda sektöründe Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, vatandaşları maske takmaları ve aşı yaptırmaları konusunda uyararak “Pandemi döneminde birçok üyemiz iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Yeni bir kapanmayı kaldıramayız. Ne olur ekmeğimizle oynamayın. Maskenizi takıp aşınızı yaptırın” diye konuştu.

Pandemi döneminde etkilenen sektörlerin en başında lokanta işletmeleri geldi. Kayseri’de 900’ü aşkın üyesi ve 50 bin kişinin istihdam edildiği lokanta sektöründe işletmeciler, vaka artışı nedeniyle büyük panik yaşıyor. 1,5 yıllık kısıtlama döneminde bazı üyelerin işletmelerini kapatmak zorunda kaldığı birçok lokanta çalışanının işsiz kaldığını söyleyen Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Altan Aydemir, vatandaşlar maske takmaları ve aşı yaptırmaları uyardı.

Birçok kişinin ve ailesinin bu sektörden ekmek yediğini söyleyen Aydemir, “Burada bizim kapandığımız dönemlerde, kısıtlamalı dönemlerde gerçekten en zor ve sıkıntılı süreçten geçen esnaflar olarak bizler olduk. Hem kendi ticaretimizde olsun, hem çalışanlarımız olsun, hem sevdiklerimiz olsun bunları korumak adına lütfen, şu günlerde gördüğümüz vaka sayılarının artması ve vatandaşlarımızın biraz daha tedbirli olmasına davet ediyorum. Şu anda bile mesai gözetmeksizin, gün gözetmeksizin durmadan aşı yapmaya çalışıyorlar, aşı olmayanları da lütfen aşıya davet ediyorum. bizim hem sevdiklerimizin, hem kendi sağlığımız için, hem de ticaretimizi yapmamız için, devam etmemiz için lütfen herkesin aşı olması lazım. Bir de maske, mesafe, temizlik konusunda bütün vatandaşlarımızı, tüm Kayseri halkımıza da çağrı yapıyorum kurallara riayet edelim. Bizim ekmeğimizle oynamayın” şeklinde konuştu.

Kayseri’de yüzde 15’e yakın işletmenin, geçmiş dönemdeki kirasını ödeyememesi, çalışanlarının borcunu ödeyememesi nedeniyle işletmesini kapatmak zorunda kaldığını söyleyen Aydemir, “Bizler kapandığımız zaman hem kendi ticaretimiz olsun, hem yanımızdaki çalışanlarımız olsun; onların aileleri, çocukları, eşleri zor günler yaşıyor. Vaka artışları sürüyor. 4’üncü bir pik olması ve işletmelerin kapanması durumunda birçok esnaf kendini toparlayamaz. Onun için lütfen hem aşılarını olmayan vatandaşlarımız aşılarını tamamlasınlar ve sosyal mesafeye de lütfen dikkat edelim” diye konuştu.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Altan Aydemir: Ekmeğimizle Oynamayın!