Aktar Nuri Akdamar: “Evde güneş kremi yapmak daha az maliyetli”

Site Kapak Fotoğrafı - 2022-05-29T143921.070

KAYSERİ (1HA-ÖZEL HABER) – Yaz aylarının gelmesiyle güneş kremlerinin kullanımı da artıyor. Vatandaşlar ise, artan fiyatlardan dolayı doğal yollarla güneş kremi yapımının yollarını arıyor. Kayseri’de aktarlık yapan Nuri Akdamar, doğal ürünlerle güneş kremi yapımının tarifini verdi.
Havaların ısınmasıyla birlikte güneş kremi kullanımı da artış gösteriyor. Artan maliyetlerden dolayı doğal ürünlerle güneş kremi yapımı hakkında bilgiler veren Aktar Nuri Akdamar, evde kolaylıkla güneş kremi yapma yollarını anlattı.
‘YANIK VE YARA İZLERİNE DE İYİ GELİYOR’
Doğal yollarla güneş kremi yapımını ve etkilerini anlatan Akdamar, “25 yıldır bu işle uğraşıyorum. Dağlardan bitkileri toplarız ve karışımlar yaparız. Kayseri’de birçok doğal bitki var. Güneş kremini Erciyes Dağının eteklerinden topladığımız kırmızı kantaron bitkisini zeytinyağının içine koyup 21 gün güneşte bekletiyoruz ve süzüyoruz daha sonra bal mumu, kakao yağı, hindistancevizi yağını karıştırıyoruz ve güneş yağı olarak cildimize sürebilir hale getiriyoruz. Her sene yaz sezonunda 3 ay boyunca bu karışımı yapıyorum. Güneş çarpmasına, ayrıca ayak mantarına da iyi gelir, ağrıyan yerlere de sürülebilir ve yanık yara gibi problemlerin en güzel ilacı olarak kullanılabilir” ifadelerini kullandı.
‘MALİYETİ KOZMETİK ÜRÜNLERİNE GÖRE DAHA UYGUN’
Doğal yollarla yapılan güneş kreminin kozmetik ürünlerine göre daha uygun fiyata geldiğini ve yan etkisi olmadığını belirten Akdamar, “Doğal oldukları için cilde zarar vermez. Yan etkisi yoktur. Ayrıca içindeki kakao yağı bronzlaştırmayı da sağlar. Maliyeti dışarıda satılan kozmetik ürünlerine göre yarı fiyatına tekamül ediyor. Ortalama 125 lira gibi bir fiyata satıyorum. Doğal olduğu için vatandaşlara da öneriyorum” diye konuştu.

Exit mobile version