Fotoğraflı (1)
2:02

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Tural, “Bir belediye borçlanabiliyorsa güçlü bir belediyedir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Büyükşehir Belediyesi 17 Nisan 2024 Tarihli Meclis Toplantısı’nda konuşan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tural, “Bir belediye borçlanabiliyorsa gerçekten güçlü bir belediyedir. Belediyenin bir kuruşu bir yere gitmez. Para fizik kanunlarıyla çalışır. Bir yerde yoksa bir yerde vardır. Olan yere bakmak lazım. Yok demek çok kolay” dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 31 Mart yerel seçimleri sonrası ilk toplantısı olan Nisan Ayı Meclis Toplantısı, Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. 15 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özer’in Faaliyet Raporuyla ilgili açıklaması hakkında konuşan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Ahmet Tural, “Özgür Beye cevap vermek istiyorum. Kent Ekmekten bahsediliyor, mahallelere yetişilmiyor deniyor, KAYTUR zarar etti deniliyor. Bunlar enteresan çelişkili şeyler. Özgür Bey Faaliyet Raporu hakkında diyor ki; ‘bu paralar nerede’. Kardeşim bu paralar nerede derken olanları da ortaya koymak lazım. Diyor ki; 30 tane köprü yapılacaktı, 20 tane yapıldı. Kardeşim yapıyoruz ‘paran nerede’ diyorsun. Paranın yerini gösteriyoruz, ‘az yapmışsınız’ diyorsunuz. Bir belediye borçlanabiliyorsa gerçekten güçlü bir belediyedir. Ulaşım ve suya zammı 5 yıl boyunca bir türlü ikna edemedik. Ulaşım A.Ş. 900 milyon lira zarar etmiş. Teknik anlamda ifadesi verilemeyen daha önceki kayıtlardan da çıksın Sayıştay’a tabidir belediyenin bir kuruşu bir yere gitmez. Para fizik kanunlarıyla çalışır. Bir yerde yoksa bir yerde vardır. Olan yere bakmak lazım. Yok demek çok kolay” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen