Ahmet-Selahattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi Açıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Melikgazi Belediyesi, Tınaztepe Mahallesi’nde Sarıalp Ailesi tarafından yaptırılan Ahmet-Selahattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Aile sağlığı merkezinin yanındaki boş alana ise okul yaptırılacağı müjdesi verildi.

Melikgazi Belediyesi, Tınaztepe Mahallesi’nde Sarıalp Ailesi tarafından yaptırılan Ahmet-Selahattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa; Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan, Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Emine Timuçin, Sarıalp Ailesi ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hayırseverlerden Mehmet Sarıalp, kürsüde yaptığı konuşmada “Biz şehrimize ve insanımıza fayda sağlayacak bir iş yapmak istediğimizi Başkan Palancıoğlu ile paylaştığımızda, kendisi şu an bulunduğumuz Tınaztepe bölgesinde bir aile sağlığı merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi. Tınaztepe Mahallesi nüfus yoğunluğu fazla olan bir bölge. Bu bölgede olan ihtiyacı inşaata başladıktan sonra daha net gördük ve bu bizim heyecanımızı daha da arttırdı. İnsanımız en iyisine layık düşüncesiyle başladık ve Rabbim bize kazasız belasız bitirmeyi nasip etti” ifadelerini kullanarak, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu’na, Melikgazi Belediyesi çalışanlarına ve inşaatta emeği geçen bütün çalışanlara teşekkür etti.

Kayseri İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli ise konuşmasında aile sağlığı hizmetlerinin öneminin altını çizerek “Yerel yönetimler, kamu kuruluşları ve hayırseverlerin işbirliğinin en güzel göstergelerinden birini burada yaşıyoruz. Bundan ötürü şehrim adına gururluyum. İlimizde birinci basamak sağlık hizmetleri çok önemli konumdadır. Geldiğimiz noktada aşılama konusunda aile sağlığı merkezlerinin verdiği hizmeti göz ardı edemeyiz. İlimizde şu anda 102 aile sağlığı merkezinde 462 aile hekimiyle hizmet vermekteyiz” ifadelerini kullandı. Benli, Sarıalp ailesine ve emeği geçen herkese minnettarlığını belirtti.

Kayseri Vali Yardımcısı Nail Anlar ise “Halkımıza daha kaliteli sağlık hizmeti sunulabilmesi için tüm imkanlarını seferber eden değerli hayırseverlerimiz Sarıalp ailesine ve Melikgazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Palancıoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, kürsüde yaptığı konuşmasında “Her şeyden önce hayırseverlerimizi başarılı çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum. Kayseri hayırseverliğiyle anılır. Hayırseverlerimizin hizmetleri onurumuzdur. Bizler de kamu kuruluşları olarak dayanışma içerisinde bu şehre en güzel şekilde hizmete gayret ediyoruz. Şehir Hastanesi ve Tıp Fakültesi gibi değerlerimiz var. Tınaztepe’den Talas’a, Tıp Fakültesi’ne doğru yaptığımız tramvay hattıyla şehrimizi ayrıca güzelleştirmeye çalışıyoruz. Tesisimiz hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Davetlilerden eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve eski Ak Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, sağlık merkezinin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek söze başladı. Yıldız, “Üç yıl önce Şehir Hastaneleri’ni yaptığımızda onların büyüklüğünü eleştirenler, şu anda sesleri çıkmadan yerlerinde oturuyorlar. Dünyada salgından en başarılı bir şekilde çıkan Türkiye’nin burada çok büyük bir payı var. İnsanımızın en tabi olarak bu hizmeti alma hakkı kendini göstermiş durumadır. Sağlıkta doktor göremeyen hiçbir vatandaşımız yok, onların aldığı ortalama üç dakika süren muayene süresini daha da yükseltmeye çalışıyoruz. İnşallah bu salgının da üstesinden geleceğiz. Bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Davetlilerden Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, konuşmasında Sarıalp ailesine teşekkür ettikten sonra hayırda bulunmanın önemini vurgulayıp, “Çok parası olan hayır işleyemiyor, Allah’ın sevdiği ve nasip ettiği insanlar hayır işliyor. Nice insanlar tanıyorum, odalar dolusu paraları vardı, ama hayır işleyemeden gittiler. Geride kalanlar da ‘sana çok düşecek, bana az düşecek’ bunların kavgasını verdiler. Allah hepimize bol bol hayır işlemeyi nasip etsin. Öbür tarafa kalan tek şey hayır işleridir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından protokol davetlileri kürsüye çıkarak yerlerini aldı. Ardından dualar okunup, hazırlanan kurdele kesilerek aile sağlığı merkezi binası hizmete açıldı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Ahmet-Selahattin Sarıalp Aile Sağlığı Merkezi Açıldı