Site Kapak Fotoğrafı (51)

Abdullah Gül: “Eğitime yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine verilen önceliktir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kayseri’de bulunan Abdullah Gül Üniversitesi’nin 5’inci mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşma yapan Gül, “Eğitime yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine verilen önceliktir” dedi.

Abdullah Gül Üniversitesinin 5’inci mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Gerçekleşen törene 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, İYİ Parti Milletvekili Dursun Ataş, CHP Milletvekili Çetin Arık, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Cengiz Yılmaz, Abdullah Gül Üniversitesi’ni Destekleme Vakfı Başkanı Mustafa Çıkrıkçıoğlu, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Törende konuşma yapan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tüm dünyada yaşanan savaş, iklim değişikliği, gıda sıkıntıları, açlık gibi karamsar ortamlarda hiçbir zaman eğitimin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Ülkeler için en büyük yatırımın eğitim olduğunu belirten Gül, “Bir ülkenin geleceğine yatırım yapmak istiyorsanız, ne olursa olsun önce eğitime gelir. Eğitime yapılan yatırım bir ülkenin geleceğine verilen öncelik demektir. Ana okulundan üniversiteye kadar önem verilecek en önemli yatırım eğitim alanında yapılandır. Öyle ülkeler vardır ki çok büyük tabii zenginlikleri vardır ama onları nitelikli nüfusu olmadığı için çok fazla bir şey ifade etmezler. Ama bildiğimiz öyle küçük ülkeler var ki çok nitelikli, vasıflı ve eğitimli nüfusları var o ülkelerin ağırlığı, etkisi hem insanlığa hem dünyaya çok farklıdır. Türkiye bu yolda şüphesiz ki çok hızlı bir şekilde ilerliyor. İnanıyorum ki herkes bunun farkına giderek varıyor. Ama bazı alarm zilleri de çalıyor. Üniversiteye giriş sınavının neticeleri dün açıklandı. Eğitimciler analiz ediyorlar, baktığımızda hiç iç açıcı bir durum yok. Ortalamaya baktığımızda durumun çok iyi olmadığını eğitimciler ciddi ciddi yazmaya başladılar” şeklinde konuştu.

ÜNİVERSİTELERDE BİR VASATLAŞMA GÖRÜYORUM
Şirketler için de, ülkeler için de, insanlar içinde en önemli önceliğin eğitim olması gerektiğini söyleyen Gül, “Biz bütün bunlara beşeri sermaye diyoruz. Beşeri sermayesi güçlü olan ülke problemlerini kolay aşar, yolunu kolay bulur, insanlarını mutlu eder, demokrasisi, hukuku ve ekonomisi daha güçlü gelişir. İçerde ve dışarda itibarı çok olur. Onun için eğitim hiç ihmal etmememiz gereken şeydir” diye konuştu.

İyi bir eğitim için iyi bir öğretmene ihtiyaç duyulduğunu belirten Abdullah Gül, “Ana okulda da ortaokulda da lisede de üniversitede de iyi öğretmen yetiştirmek için yine her türlü fedakarlığı yapmak lazım. Çocuklarımızı onlara teslim ediyoruz. Onlar çocuklarımıza yani geleceğe şekil veriyorlar. Dolaysıyla her şeyin başı öğretenlerdir. Her zaman söylediğim bir söz vardır; bir barakada iyi öğretmenlerle eğitim yaparsınız çok iyi başarılar elde edersiniz, ama bir sarayda iyi öğretmen olmayanlarla eğitim yaparsınız çocuklar sadece yıllarını tüketirler” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de ki bütün şehirlere üniversite götürdüklerini söyleyen Gül, “İyi üniversitelerin sayısını çoğaltmak lazım. Şimdiler de Üniversitelerde bir vasatlaşma görüyorum. Eminim ki Yüksek Öğretim Kurumu da bunları inceliyordur. Ama bu konu üstünde çok durmaları Türkiye’de ki üniversitelerin geleceği için yapacakları en iyi iş olacaktır” dedi.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
Abdullah Gül: “Eğitime yapılan yatırım, bir ülkenin geleceğine verilen önceliktir”