FİRARİ HIRSIZLIK ŞÜPHELİSİ Kopyası (5)

Bir Öğrencinin Masrafı 750 TL

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ,(BGC)-Yeni eğitim-öğretim yılının yüz yüze açılmasıyla birlikte veliler çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamaya başladı.

Bugün Türkiye’de okullar pandeminin gölgesinde açıldı. Kayseri’de veliler öğrencilerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Çarşı’nın yolunu tuttu. Bir ilkokul öğrencisinin çanta, üniforma, kırtasiye, eşofman ve suluk ihtiyaçları asgari olarak 750 TL ile karşılanabildiği görüldü.

Çantacılık yapan Adnan Kenanoğlu, okul çantaları fiyatları hakkında bilgilendirmede bulunarak “Her üründe olduğu gibi çantalarda da fiyat artışı yaşandı. Çizgi karakterli çantalar yerine lisanslı setler ön plana çıktı. Bunlar beslenme çantası, kalemlik ve okul çantasından oluşmaktadır, fiyatları 150 TL’dir. Kanserojen madde içermeyen beslenme çantalarımı 40 TL’dir. Lisanslı suluklar da 40 TL’dir. Kalemlikler ise 15 TL’den başlar ve 55 TL’ye kadar çıkar. Basit kalemlikler piyasada 10 TL’den bulunabilir. Bu yıl veliler daha sade çantaları tercih ediyor. Çizgi karakterli çantalar 90 TL’den başlayarak 170 TL’ye kadar çıkar” ifadelerini kullandı. Kenanoğlu, yeni bir ilkokul öğrencisine çantacıda yapılacak harcamanın en az 180 TL olduğunu ifade etti.

Zincir market gibi alışveriş mekanlarından alınan ürünlerin kalitesiz olduğunu dile getiren Kenanoğlu, “Marketlerden aldıkları çantaların 2 aydan fazla ömrü olmaz. Çantaların içi elyaftır ve sökülür gider. Karşılarında muhatap da bulamazlar” diye konuştu.

OKUL KIYAFETLERİ

Bir okul kıyafetleri işletmesinin yönetim kurulu üyeliğini yapan İlhami İlgün ise “Şu anda ilkokul üniformalarımız sweatshirt, T-shirt ve pantolondan oluşan üçlü setimiz 200 ila 225 TL arasında değişiyor. Eşofman takımlarımız 150 TL’den başlıyor” diyerek fiyat bilgilendirmesinde bulundu. İlgün, okula yeni başlayacak bir öğrencinin kıyafetlerinin en az 350 TL’ye mâl olduğunu dile getirdi.

İlgün, konuşmasına “Biz bu yıl özellikle zam yansıtmama kararı aldık ki velilerimiz yorulmasın ve eğitim bir an önce başlasın” diye ekledi.

KIRTASİYE

Kırtasiyeci Erhan Erdem ise ilkokul ürünlerinde fiyat artışı geldiğini ifade ederek her şeye rağmen her bütçeye uygun ürünün bulunduğunu ifade etti. Erdem, defter fiyatları üzerine “Tüm okul grupları artık büyük boy defter tercih ediyor. Defter fiyatları 2,5 TL’den başlayarak 15 TL’ye kadar çıkıyor. Defter fiyatları boyutuna, kalınlığına, kapağına göre değişiyor” dedi.

Erdem, kalem ve boya fiyatları hakkında da konuşarak “İlkokullarda genelde kurşun kalem kullanılıyor. Kurşun kalemler ise 75 kuruştan 4 TL’ye kadar bulunuyor. Kalemtıraşların fiyatları ise 3 ila 5 TL arasında değişiyor. Boyalarda ise kalınlık ve kaliteye göre fiyatlar değişiyor. Resim çantası, makas, defter kabı, yapıştırıcı, dosya, cetvel seti gibi diğer ilkokul kalemlerini de topladığımızda yeni öğrenci için alışveriş en az 200 TL’ye mâl oluyor” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen