Fotoğraflı (18)
3:15

Yazın vazgeçilmezi dondurmanın kepçesi 15, kilosu 300 lira

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kayseri’de sıcak havalarla beraber dondurma severlerin durağı dondurma tezgâhları oluyor. Dondurmacı Serkan Hasyüncü, “Geçen yıl kepçe 5 lira, kilo 120 liraydı. Sonradan bir artış gerçekleşti, bu yıl kepçe 15 lira kilo 300 lira, sonradan bir artış yapmayı düşünmüyoruz. Bu şekilde sezonumuzu tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

Yazın gelmesi ve Kayseri’de havaların mevsim normallerinin üstünde seyretmesiyle birlikte vatandaşlar serinlemek için dondurmacıların yolunu tutuyor. Dondurmacı Serkan Hasyüncü, geçen yıl 5 liraya satılan dondurmanın kepçesinin 3 kat artışla 15 liraya çıktığını, yine geçen yıl 120 liradan satılan dondurmanın kilosunun bu yıl 300 liradan satıldığını söyledi. Dondurmacı Hasyüncü, fiyatların ekonomi şartlarına göre orantılı olduğunu aktardı. Hasyüncü, “İşletmemiz yazın dondurma kışın balık olarak devam ediyor. Yavaş yavaş ilgi başladı, havaların ısınmasıyla beraber dondurma sevenlerin ilk durağı dondurmacı oluyor. Gurbetçilerinde gelmesiyle beraber dondurma satışlarımız arttı. Geçen yıl kepçe 5 lira, kilo 120 liraydı. Sonradan bir artış gerçekleşti, bu yıl kepçe 15 lira kilo 300 lira, sonradan bir artış yapmayı düşünmüyoruz. Bu şekilde sezonumuzu tamamlamayı düşünüyoruz. Şu an da fiyatlar ekonomiye bakarak biraz orantılı olabilir ama ekonomi olarak biraz ülkemiz sıkıntılı bir durumda. Milletin alım gücü gerçekten insanları zora sokuyor. Millet alıştı fiyat artışına, eskiden yadırgıyorlardı. Geçen yıldan örnek vereyim kepçe 5 lirayken tepki veriyorlardı ama bu yıla bakarsak iki katına çıkmış bir fiyat kepçesi 15 lira, ama geçen yıla göre tepki olmuyor. Yani ekonomi olarak insanlarda bazı şeylere alıştılar” diye konuştu.

DONDURMA SEZONU EYLÜL AYINA KADAR DEVAM EDİYOR

65 farklı lezzette dondurma çeşitleri olduğunu belirten Hasyüncü, yetişkinlerin tercihinin sade ve kakaolu, çocukların ise daha renkli olan meyveli dondurmalar olduğunu söyledi. Dondurmacı Hasyüncü, “Cevizli, bal bademli, incirli gibi çeşitli dondurmalarımız var. Sezon Eylül ayının başı itibariyle biter, normal şartlarda hava bağlı ama Kayserililer Eylül başı gibi kendini ona bağlıyor gibi oluyor. Eylül’de bir de okullar başlıyor, o zamana kadar talep oluyor. Her yıl esnafın işleri düşüyor asgari ücret, emekli maaşı tatmin etmiyor. Maaşların tatmin etmesi gerekiyor ki insanlarda parayı sağda solda harcasın mutlu olsun. Ekonomi çok önemli paranın bir kıymeti kalmadı. 4 kişilik bir aile geldiği zaman örnek veriyorum 300-400 liralık bir dondurma verdiğimiz zaman ya da atıyorum 4 kişilik bir aile birer kepçe dondurma alsa 60 lira yapıyor. Bu da insanı tabii ki de zora sokuyor bir ayda her gün dondurma alsalar bin 800 lira para yapıyor. Verilen zaten 17 bin lira maaş, emekli desen torununa, eşine dahi dondurma almakta zorluk çekiyor” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen