Fotoğraflı (17)
0:55

CHP Milletvekili Genç: “TMO’yu tekrar görevinin yapmaya davet ediyoruz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Basın İlan Kurumu’nun Kayseri dahil 13 ilde şubelerini kapatmasını ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin çiftçinin elindeki yulaf ve çavdarı almamasını meclis gündemine taşıdı. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun çiftçilere bu sene fiyat vermediğini dile getiren Milletvekili Genç, “Buğday ve arpayı alan Toprak Mahsulleri Ofisi neden yulaf ne çavdarı almaz? Ofis çiftçinin kara gün dostu değil mi? Geçen yıl Ofis’in 6 TL’ye aldığı yulafa, tüccar 4,5 TL fiyat veriyor. Ofis’i tekrar kuruluş amaçlarını ve görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Aşkın Genç, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada Basın İlan Kurumu’nun (BİK) Kayseri dahil 13 ilde şube kapatmasını ve TMO’nun çiftçinin elindeki yulaf ve çavdarı almamasını meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Genç, BİK’in kapatma kararının, yerel basının yaşayacağı zorluklar göz ardı edilerek alındığını aktardı. Genç, TMO’nun, yulaf ve çavdara fiyat vermeyerek, çiftçinin elindeki ürünleri tüccara daha ucuza satmaya mecbur bıraktığını ifade etti.

Milletvekili Genç meclis konuşmasında, “Basın İlan Kurumu, Kayseri dahil 13 ilde şubelerini kapattı. Bu karar iktidarın tasarruf politikalarının bir yansıması olarak karşımıza çıkıyor. Bu karar yerel basının ve basın mensuplarının yaşayacağı zorluklar göz ardı edilerek alınmıştır. Tasarruf adı altında alınan bu kararlar, Kayseri gibi önemli bir şehrin gelişimini baltalamakta ve burada yaşayan vatandaşlarımızın kamu hizmetlerine erişimini zorlaştırmaktadır” diye konuştu.

TMO’nun çiftçinin elindeki yulafı geçen sene 6 TL’ye almasına rağmen bu sene fiyat vermediğini söyleyerek eleştirilerde bulunan Genç, TMO’yu göreve çağırarak, “Bir diğer önemli konu da özellikle Kayseri ve ilçelerimizden çiftçilerimiz yoğun olarak arıyorlar. Ofis’in yulaf ve çavdar alımı yapmadığını ifade ediyorlar. Buğday ve arpayı alan Toprak Mahsulleri Ofisi neden yulaf ne çavdarı almaz? Ofis çiftçinin kara gün dostu değil mi? Geçen yıl Ofis’in 6 TL’ye aldığı yulafa, tüccar 4,5 TL fiyat veriyor. Ofis’i tekrar kuruluş amaçlarını ve görevini yapmaya davet ediyoruz” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen