Fotoğraflı (7)
6:37

İncesu OSB ERVA Spor Okulu açıldı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayseri Valiliği öncülüğünde başlatılan ERVA Spor Okullarının 37’incisi açıldı. İncesu OSB ERVA Spor Okulu açılış töreni gerçekleştirildi.

İncesu OSB ERVA Spor Okulu Kayseri Valiliği İncesu Belediyesi, İncesu OSB ve ERVA Spor Okulları tarafından açılan İncesu OSB ERVA Spor Okulu açıldı. Açılışa Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in yanı sıra, Garnizon Komutanı Tuğg. Haldun Taşan, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Hv.Plt. Tuğg. Hasan Volkan Güleryüz, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Vali Yardımcıları Abdullah Kalkan, Adnan Türkdamar, Ömer Tekeş, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğg. Hakan Dedebağı, Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, Kayseri Spor A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Somtaş, İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Püsküllü, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
KAYSERİ VALİSİ GÖKMEN ÇİÇEK: VERDİĞİMİZ SÖZÜN ARKASINDA DURACAĞIZ HER MAHALLEYE BİR SPOR OKULU AÇACAĞIZ
İncesu OSB ERVA Spor Okulları açılış töreninde konuşan projenin mimarı olan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “ERVA Spor okullarımızın 37’ncisini açıyoruz. Gerçekten çok mutluyum. Bu ERVA Spor Okullarının açılış günü benim açımdan adeta bir bayram havası oluyor. Çünkü ben o sporcu sayılarını o kadar büyük bir heyecanla ve keyifle takip ediyorum. ERVA’nın 8 bin 500 olan sporcu sayısı 9 bine ulaştı. Sadece 9 bin lisanslı sporcu sayısı sayısı oldu. Bugün İncesu OSB tarafından yapılan, İncesu Belediyesi’nin destekleriyle açılan bu salonda da taçlanmış oldu. Şimdi önümüzdeki hafta 38’e doğru gidiyoruz. Bırakmayacağız, yüzü göreceğiz. Verdiğimiz sözün arkasında duracağız. Her mahalleye bir spor okulu açacağız. Verdiğiniz sözü göreceksiniz ki hayata geçireceğiz. Diyorlar ki şu mahalleye, bu mahallede niye yok? Bu hepsine gelecek. Söz verdim hepsine gelecek. Biraz zamana ihtiyacımız var. ERVA Spor Okulları sporcuları başarı getirmeye başladı. Avrupa halter ikincisi geçen ERVA Spor Okulları’ndan çıktı. Avrupa üçüncüsü bizden çıktı. Şimdiden madalyalar gelmeye başladı. Çocuklarımıza Türk bayrağını yukarılara çıkaracaklar” diye belirtti.
“ERVA SPOR OKULLARI’NIN BENZERİNİ İLLERİNDE AÇMAK İSTEYEN ARKADAŞLARIMIZ GELMEYE BAŞLADI”
Vali Gökmen Çiçek açıklamasının devamında, “. Lütfen bu şehir ERVA Spor Okullarına inansın. ERVA Spor Okullarına güvensin. Biz gençliğimiz için bir şey yapmaya çalışıyoruz. Onların yerinin spor olduğuna inanıyoruz, onların yerine sanat okulları olduğuna inanıyoruz. Onların yerinin sanat atölyeleri olduğuna inanıyoruz ve onların orada olmaları için elimizden gelen gayreti veriyoruz. Bakın bu Kayseri’nin kendi projesi. Sadece içerimizde valilik yok. Sadece içerisine Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yok, sadece belediye yok. Bunun içerisinde görüyorsunuz iş adamları var, STK’larımız var, kurumlarımız var. Bunun içerisinde her şey var. İnşallah bu proje taşlanır diye ümit ediyorum dalga dalga da büyüyecek diye inanıyorum. Belli illerden gelip bu modelin incelendiğini biliyoruz. Geçen 3 ilden gelen arkadaşlarımız bu isimle açmak istediklerini ve nasıl yaptığımızı görüşmek için geldiler. İnşallah dalga dalga yayılacak. Yayılsa da yayılmasa da İnşallah Kayseri’de yayılacak” dedi.


ALİ İHSAN KABAKCI: DOKUZ BİN’E ULAŞTIĞIMIZ SPORCU SAYISI İNŞALLAH DAHA DA BÜYÜYECEK
Kayseri Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, “Bugün açılışı yapılan 37’nci ERVA Spor Okulları’nın açılışına hoş geldiniz. Sayın Valimiz Gökmen Çiçek himayelerinde şehrimizde, ülkemize örnek olabilecek bir projeyi ‘eğitir, sevdirir ve olgunlaştırır’ sloganı ile yürüdüğümüz ve inşallah 38’incisini açacağımız ERVA Spor Okulları hızla büyüyor. Çocuklarımızın sporun temelini kavramaları adı altında bedenen ve ruhen gelişimine en büyük örnek teşkil eden spor branşları olarak büyüyoruz, geliştiriyoruz. Dokuz bine ulaştığımız sporcu sayısı inşallah daha da büyüyecek” diye konuştu.
İRFAN PÜSKÜLLÜ: ERVA SPOR OKULLARI AÇMANIN ONURUNU VE GURURUNU YAŞIYORUZ
İncesu OSB Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Püsküllü, “İncesu OSB olarak ERVA Spor Okulları açmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. BU projeye biz de hassasiyetle yaklaşıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi daha sağlıklı, daha sosyal ve pozitif olmalarına milli ve manevi değerlerine katkı sunacak bu projede olmak bizim adımıza da çok önemli” ifadelerini kullandı.
MUSTAFA İLMEK: BEDENEN VE ZİHNEN BU GENÇLERİMİZE YUVA OLACAK BU OKULUMUZUN AÇILIŞINDAN BAHTİYAR OLDUK
İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek, “İncesu OSB tarafından 37’incisini hayata geçirmiş olduğumuz ERVA Spor Okullarının açılış törenine hoş geldiniz. İncesu’da açılacak olan ERVA Spor Okulu için uygun yer ararken 20 senedir kullanılmayan eski düğün salonunu tahsis ettik. Milli ve manevi yönden, bedenen ve zihnen bu gençlerimize yuva olacak bu okulumuzun açılışı beni ve ilçedeki kardeşlerimizi bahtiyar etmiştir. Sayın valimiz bizlere, ‘Bir şeyi başarabilmek için önce hayal etmek’ gerektiğini kanıtladı” dedi.
Törenin ardından kurdele kesildikten sonra tesis gezildi. Sporcuların gösterisinden sonra program sona erdi.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen