1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YKS tercih süreci için ‘ebeveyn kılavuzu’ hazırlandı

YKS tercih süreci için ‘ebeveyn kılavuzu’ hazırlandı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Milli Eğitim Bakanlığı, bu yıl YKS tercih sürecinde ailelere rehberlik etmek amacıyla ilk kez “Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu” hazırladı. Kılavuzda tercih süreci, üniversite ve bölümler hakkında detaylı bilgiler ile sıkça sorulan soruların cevapları bulunuyor.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruya göre, kılavuzda güvenilir kaynaklardan tercih yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar, burs imkanları, yatay ve dikey geçiş gibi diğer geçiş imkanları gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, velilerin çocuklarına yaklaşımında dikkat etmeleri gereken noktalar da kılavuzda yer alıyor.

“Tercih Süreci Ebeveyn Kılavuzu”nda velilere şu önerilerde bulunuluyor: “Süreç boyunca çocuğunuza destekleyici ve yol gösterici olun. Her çocuğun benzersiz ve özel olduğunu unutmayın. Bu tercih dönemi, çocuğunuzun hayatında önemli bir adım olacak, belki de sizden uzakta yeni bir yaşam alanı oluşturacak bir süreç. Bu süreçte onu motive ederek, doğru kararlar alması ve mutlu olacağı tercihler yapması için destek olun. Karar verme sürecinin zorluğunu göz önünde bulundurarak, çocuğunuzun gözden kaçırabileceği detaylara dikkat edin ve ona anlamlı bir rehberlik sağlayın.”

Kılavuza “orgm.meb.gov.tr” adresinden erişilebiliyor.

MEB ayrıca, üniversiteye yerleştirme sürecinde adaylara destek sağlamak için rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar aracılığıyla “tercih danışmanlığı” hizmetini de sunacak. Tercih danışmanlığı birimleri, eğitim kurumları ve rehberlik ve araştırma merkezlerinde faaliyet gösterecek.

Bu süreçte adayların kendilerine uygun tercihler yapmaları, fırsatları en iyi şekilde değerlendirmeleri, sorumluluk alarak karar vermeleri ve sağlıklı bireyler olarak topluma katkı sağlamaları konusunda öğrencilere ve ailelerine kılavuzluk edilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen