Fotoğraflı (12)
4:54

CHP İl Başkan Yardımcısı Ünalmış, “Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olarak yönetileceğini iddia ediyorum”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Pınarbaşı seçimlerinin bir kıvılcım olduğunu ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış, “Biz seçimlere hazırlanırken özellikle cumhur ittifakındaki siyaset içerisindeki arkadaşlar 17-0 söylemi ağızlarında pelesenk olmuştu. Bizde onlara 17-0 olmayacağını en az 5 belediyeyi kazanacağımızı söylemiştik. Bizimle dalga geçmişlerdi. Artık iktidarın 17-0 gibi karşı tarafı küçümseyici cümleler kuramayacağını düşünüyorum. Pınarbaşı seçimini bir kıvılcım olarak görüyorum. Bir sonraki seçimde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olarak yönetileceğini iddia ediyor ve istiyorum” dedi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri İl Başkan Yardımcısı Niyazi Ünalmış Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınında Duygu Sarıca moderatörlüğünde ‘Siyasi Gündem’ programına katıldı.

Pınarbaşı seçimlerini değerlendiren Ünalmış, bir sonraki seçimlerde Kayseri Büyükşehir Belediyesinin CHP’li bir belediye tarafından yönetileceğini söyleyerek, “Biz seçimlere hazırlanırken özellikle cumhur ittifakındaki siyaset içerisindeki arkadaşlar 17-0 ağızlarında pelesenk olmuştu. Bizde onlara 17-0 olmayacağını en az 5 belediyeyi kazanacağımızı söylemiştik. Bizimle dalga geçmişlerdi. Biz hedeflediğimiz ilçeler içerisinde sadece Sarıoğlan’ı kazanamadık. Sarıoğlan’ı da kazansaydık Kayseri’de hedeflediğimiz bütün belediyeleri neredeyse kazanacaktık. Sarıoğlan’ı da küçük bir farkla kaybettik. Hedeflediğimiz 5 belediyenin 4’ünün kazanılması ciddi bir motivasyon oldu bizim için. Bu motivasyon da her geçen gün artarak devam edecek. Artık iktidarın 17-0 gibi karşı tarafı küçümseyici cümleler kuramayacağını düşünüyorum. Bende böyle bir cümle kuramam. Çalışmalar doğru yapıldığında adaylar doğru belirlendiğinde hiçbir yerin hiç kimsenin kalesi olmadığını test ettiğimiz bir seçim olduğunu düşünüyorum. CHP İl Başkan Yardımcısı olarak biz örgütlerimize, belediyelerimize çalışmaların doğru yürütülmesi, yapılması ve doğru hizmetler götürülmesi yönünde talimatımız olur. Bunu yaptığımız zaman seçim kazanılıyor. Bu çalışmaların sonucunda doğru adaylarla biz bu belediyeleri kazandık. Pınarbaşı seçimini bir kıvılcım olarak görüyorum. Bir sonraki seçimde Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’li bir belediye olarak yönetileceğini iddia ediyor ve istiyorum” ifadelerini kullandı.

 

‘PINARBAŞI HALKI HİZMET GÖRECEK’

 

Pınarbaşı seçimlerinin Türkiye’nin gündemine oturmuş bir seçim haline geldiğini söyleyen Ünalmış, “Pınarbaşı üzücü olaylarla başlayan sonrasında yapılan çalışmalarla Türkiye gündemine Kayseri’nin reklam yüzü olarak çıkmış bir ilçe haline geldi. Biz ilk seçimde 324 oy farkıyla kazanmıştık. Pınarbaşı Belediye Başkanımızın yaklaşık 10 yıldır yapmış olduğu çalışmaların ürünü olarak Pınarbaşı kazanıldı. Pınarbaşı bu 2 aylık süreç içerisinde kazanılmadı. Cumhur ittifakı adayının vaatlerinin birçoğu imkan olarak bizim elimizde yoktu. Maddi anlamda da güç anlamında da. Bizim partimiz ve adayımız daha sınırlı imkanlarla mücadelesini verdi. Kazandığımız seçim çok büyük oldu. Çünkü iktidarın tüm imkanları orada seferber edilmişti. Neredeyse iktidar oraya yağmur olup yağmıştı. Büyükşehir belediyesi son 5 yılda yapmadığı hizmetleri son 2 ay içerisinde Pınarbaşı’na hizmet etti. Seçimin iptal edildiği gecedeki kötü olayları saymazsak Pınarbaşı ciddi anlamda reklam yüzü oldu. Bundan sonra Pınarbaşı başkanımızın vaat ettiği bütün projeler hayata geçirilerek daha da güzelleşecek. Pınarbaşı halkı hizmet görecek” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen