Fotoğraflı (65)
7:37

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, “Kocasinan’ın en büyük problemi kentsel dönüşüm”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, “Sağlıksız, eskimiş ve ekonomik ömrünü doldurmuş binalar bataklık alana yapılmış yüksek katlı binalar, çarpık yapılaşma Kocasinan’ın en büyük sorunlarıdır. Biz Argıncık, Fevzi Çakmak, Sahabiye, Gaziosmanpaşa, Boztepe gibi bölgelerdeki kentsel dönüşüm problemini çözeceğiz. Şu anda Kocasinan’ın en büyük problemi kentsel dönüşüm ve çözüm yok. Biz farklı bir bakış açısıyla çözüm önerileri getireceğiz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz ve bununla birlikte göçü tersine döndüreceğiz” dedi.
İYİ Parti Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, KayseRadar ve Radyoradar ortak canlı yayınında ‘Gündem Kayseri’ programına konuk olarak Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram’ın sorularını yanıtladı. Yurder Şahin, Argıncık’ta kentsel dönüşüm daire müdürlüğü kuracaklarını ifade ederek, “Sağlıksız, eskimiş ve ekonomik ömrünü doldurmuş binalar bataklık alana yapılmış yüksek katlı binalar, çarpık yapılaşma Kocasinan’ın en büyük sorunlarıdır. Biz Argıncık, Fevzi Çakmak, Sahabiye, Gaziosmanpaşa, Boztepe gibi bölgelerdeki kentsel dönüşüm problemini çözeceğiz. Şu anda Kocasinan’ın en büyük problemi kentsel dönüşüm ve çözüm yok. Biz farklı bir bakış açısıyla çözüm önerileri getireceğiz vatandaşımıza ve bunu biz çözeceğiz. Argıncık’a kentsel dönüşüm daire müdürlüğü kuracağız. Diğer mahallelerde de benzer uygulamalar yapacağız ki vatandaşımızın canı tehlikede. Önceliğimiz kentsel dönüşüm konusunu halletmek” ifadelerini kullandı.
‘GÖÇÜ TERSİNE ÇEVİRECEĞİZ’
Şahin, şehirden köye göç sağlayacaklarını belirterek, “Şehri biraz köylerimize taşıyalım diyoruz; tarım alanlarına dokunmamak şartıyla ilçemize bağlı tüm köylerimizi imara açacağız çünkü son 10 yılda Türkiye yanlış imar, yapılaşmayla, erozyonla mevcut tarım alanlarının yüzde 8,2’sini kaybetti. Bu şu anda dünyada 87 ülkeden daha büyük bir yüz ölçümü, insanlar toprak kazanmaya çalışırken mevcut tarım alanlarımızı kaybediyoruz. Biz buna müsaade etmeyeceğiz ve bununla birlikte göçü tersine döndüreceğiz. Nasıl ki insanlar akın akın şehre göçmüşse şimdi de şehirden köylere insanımızı; sağlık, üretim, hava kirliliği, trafik açısından, çekmek zorundayız” diye konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
1
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen