Fotoğraflı (44)

İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok: “Kendi koltuklarınız için sarf ettiğiniz çabayı kimse için etmediniz”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Seçim sürecinde haksız rekabet olduğunu vurgulayan İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok, kendi imkânları doğrultusunda yapmış oldukları seçim kampanyalarına izin verilmediğini ifade ederek “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Büyükkılıç, afişleriyle bir evimize girmediği kaldı ama bizim kendi imkanlarımızla yaptığımız kampanyalara izin vermiyorlar. Bizim tanınmamız lazım, afişlerimiz olmazsa aday olduğumuz nereden bilinecek? 5 yıl boyunca hizmet ettiniz, çalmadık kapı bırakmamanız gerekirken halâ devletin imkanlarıyla kendi koltuklarınız için gösterdiğiniz çabayı başkalarının talepleri için göstermediniz, çok ibret verici bir durum. Belediyecilik bizim işimiz, ‘ustalık, çıraklık’ gibi söylemlerle sizleri kandırmaya gerek yok. Usta olmadıysak zaten karşınıza çıkıp oy istemeye yüzümüzün de olmaması gereklidir” dedi.
İYİ Parti Talas Belediye Başkan Adayı Göker Gözütok’un seçim koordinasyon merkezi açıldı. Açılışa; İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, İl Başkanı Tansu Şener, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Yücel, Melikgazi Belediye Başkan Adayı Sedat Kılınç, Kocasinan Belediye Başkan Adayı Yurder Şahin, ilçe başkanları, diğer ilçe belediye başkan adayları, parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
40 gündür sahada aktif bir şekilde çalıştıklarını, Kayseri’de olan problemlerin Türkiye’de de olduğunu ifade eden Milletvekili Ataş, “Türkiye gerçekleri Kayseri’ye de yansıyor ve iktidar sahipleri yalnızca seçimden seçime sizleri hatırlıyor. ‘Ceketimizi koysak kazanırız’ algısını size dayatıyorlar, bizler halkımıza sorduk ve adaylarımızın sahada istendiğini gördük. Bu makamlara geldiğinde bir azınlık değil tüm toplumun belediye başkanı olacağı arkadaşlarımızla karşınıza çıktık. Bizler üzerimize düşeni yaptık, bundan sonrasında siz vatandaşlarımız gereğini yapacak ve 30 yıldır bir kesimin belediye başkanlığını yapanlara dersini vereceksiniz” dedi.
İl Başkanı Şener ise belediye başkan adaylarının Kayseri’deki bütün sorunları dile getirerek Kayseri’nin sesi olduklarını belirterek “Kayserililer ‘artık yeter’ diyor. 31 Mart gecesi İYİ Parti, gerek Talas’ta, Melikgazi’de, Kocasinan’da ve özellikle de büyükşehirde gördüğünüz adaylarımızı ertesi gün belediye başkanı olarak göreceksiniz. Sizlerden en büyük ricamız, zamanınızdan feragat ederek ulaşabildiğiniz her vatandaşımıza adaylarımızı tanıtmanızdır. 31 Mart sonrasında İYİ belediyecilik gelecek ve sonrasında İYİ Parti iktidara yürüyecektir” şeklinde konuştu.
Yeşil alan bırakmayıp yalnızca kentsel dönüşüm yapmanın rant belediyeciliği olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yücel, Gözütok’un vermiş olduğu sözlerin takipçisi olduklarını ifade ederek daha yeşil bir Talas için çalışacaklarını söyledi.
‘AFİŞLERİN BİR EVLERİMİZE GİRMEDİĞİ KALDI’
Seçim afişlerine yapılan saldırılar hususunda konuşan Talas Belediye Başkan Adayı Gözütok, haksız rekabetin olduğunu ifade ederek “Bizler yapmacık değiliz, kazanacağımızı da görüyoruz, onlar da görüyorlar. Haksız rekabet açıkça bellidir, sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkan Büyükkılıç, afişleriyle bir evimize girmediği kaldı ama bizim kendi imkanlarımızla yaptığımız kampanyalara izin vermiyorlar. Bizim tanınmamız lazım, afişlerimiz olmazsa aday olduğumuz nereden bilinecek? Aslında reklamın bu kadarına da karşıyız ancak ‘çalışmıyor’ imajı vermemek adına yaptık. 5 yıl boyunca hizmet ettiniz, çalmadık kapı bırakmamanız gerekirken halâ devletin imkanlarıyla kendi koltuklarınız için gösterdiğiniz çabayı başkalarının talepleri için göstermediniz, çok ibret verici bir durum. Eğer ki seçilirsem ikinci dönemimde hiçbir afiş çalışmasında bulunmayacağım, söz veriyoruz. Cumhurbaşkanımız da çıkıp ‘yerel yönetimle genel yönetim aynı olmazsa hizmet alınamaz’ diyor, siz geldiğinizde yerel ve genel yönetim birbirinden ayrıydı. Çevre köylere, mahallelere gittiğimizde de çok basit taleplerle, eksikliklerle karşılaşıyoruz. Bu ulaşım meselesi de ayrıca belediyenin yarattığı suni bir problemdir. Başa geldiğimizde inşallah bu problemleri de çözeceğiz. Talas’ı da insan yaşamına, fıtratına uygun bir hale getireceğiz. Belediyecilik bizim işimiz, ‘ustalık, çıraklık’ gibi söylemlerle sizleri kandırmaya gerek yok. Usta olmadıysak zaten karşınıza çıkıp oy istemeye yüzümüzün de olmaması gereklidir” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen