Fotoğraflı (8)
9:18

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyon Başkanı Karayel, “Kayseri’deki sülük yetiştiriciliği; Türkiye’de ilk ve tek örnek bir projedir”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu, Kayseri’de sektör temsilcileri ile bir araya gelerek tesislerde incelemede bulundu. Komisyon Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “Kayseri su ürünleri sektöründe belki de en az sorun dinlediğimiz şeylerden bir tanesi. Bundan memnuniyet duyuyorum. Diğer bazı yerlerdeki istişarelerimiz çok daha uzun sürerken, çok daha fazla sorun ve çözüm önerisi varken Kayseri’mizde hem Bakanlığın, İl Müdürlüğünün hem diğer kamu kuruluşlarının hem de sektör paydaşlarının bir ortak akılla, bir uzlaşmayla ve bir anlayış içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Buradaki sülük yetiştiriciliği; Türkiye’de ilk ve tek bu bence örnek bir projedir” dedi.

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyonu 9-11 Şubat 2024 tarihlerinde balıkçılık ve su ürünleri ile ilgili faaliyetleri yerinde incelemek, sektör temsilcileri ile istişarelerde bulunmak ve yaşanan sorunları tespit etmek amacıyla Kayseri, Mersin ve Adana illerinde incelemelerde bulunacak. Program ilk olarak tesislerde inceleme ile başlarken AFAD İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda sektör temsilcilerinin sorun ve sıkıntılarını dinlenmesiyle devam etti.

‘SÜLÜK YETİŞTİRİCİLİĞİ TÜRKİYE’DE İLK VE TEK ÖRNEK BİR PROJEDİR’

TBMM Balıkçılık ve Su Ürünleri Araştırma Komisyon Başkanı İsmail Emrah Karayel, “Kayseri su ürünleri sektöründe belki de en az sorun dinlediğimiz şeylerden bir tanesi. Bundan memnuniyet duyuyorum. Özellikle 2 dönem Kayseri milletvekilliği yapmış, şimdi İstanbul milletvekili olarak komisyon başkanlığını yürüten de bir milletvekili olarak bunu hakikaten ifade etmek istiyorum. Diğer bazı yerlerdeki istişarelerimiz çok daha uzun sürerken, çok daha fazla sorun ve çözüm önerisi varken Kayseri’mizde hem Bakanlığın, İl Müdürlüğünün hem diğer kamu kuruluşlarının hem de sektör paydaşlarının bir ortak akılla, bir uzlaşmayla ve bir anlayış içerisinde hareket ettiğini görüyoruz. Bu da burada sorun dinlemek için buraya geldiğimizi ifade etmiş olmamıza rağmen sorunların daha az ama onun yanında yeni sektörlerin, yeni ön açan projelerin daha fazla ifade edildiği bir süreç oldu. Örneğin buradaki sülük yetiştiriciliği. Bunun özellikle altını çizebilirim. Türkiye’de ilk ve tek bu bence örnek bir projedir. Diğer illerde zannediyorum sizlerin bu yayınlarından sonra bu konuya ağırlık verecekler ve belki de ilk üreten şehir olma unvanını kaybedeceğiz ama olsun bu memnuniyet verici bir şey. Bu ve benzeri hususların, bu girişimciliğin Kayseri’mizde gösteriliyor olması da bizi de ayrıca memnun ediyor” diye konuştu.

‘İKLİM KARMAŞASININ, SUYUN NE KADAR KIYMETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK’

Karayel, kuraklık ile ilgili, “Bu sektörün kuraklık tehlikesini de dikkate alacak şekilde kendini tasarlaması gerekiyor. Kar yağışı olarak söyleyebiliriz; birkaç sene önce bu mevsimde ziyaret ettiğimiz tesisleri kar nedeniyle ziyaret edemiyor olabilirdik ya da vardığımızda yarım metrenin üzerinde bir kar olması beklenirdi ama bugün 11-12 derece güneşli bir hava hakim. İklim karmaşasının ne kadar önemli bir boyutta olduğunu, suyun ne kadar kıymetli olduğunu gördük” dedi.

‘ŞEHRİMİZ, SU ÜRÜNLERİ VE BALIK ÜRETİMİNDE BİR MARKA’

Su ürünleri ve özellikle balık üretiminde Kayseri’de çığır açıldığını ifade eden AK Parti Kayseri Milletvekili Sayın Bayar Özsoy, “İhracatın tabana yayılmasıyla ilgili almış olduğumuz talep hususunda il müdürümüzle görüşerek elimizden geleni yapacağız. Bunun yanında yurt dışında yapılan sülük üretimiyle ilgili paydaşlarımızın yaptığı faaliyetlerle de Kayserimiz ön plana çıkacak, ilerleyen dönemlerde sülük üretiminde Kayserimiz daha ön plana çıkacaktır. Kayserimiz, 2 büyük ırmağı ve barajlarıyla su ürünleri, balık üretimi konusunda bir markadır. Bu markayı büyütmeye devam edeceğiz ve bu toplantımızda almış olduğumuz talepler ve öneriler bizim için çok değerli. Alınan bu talepler, problemler komisyonumuzda raporlanacak ve yönetmeliklere göre elimizden geleni yapacağız. Ülkemize katma değer sağlayabilmek adına hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi ve toplantıya katılan protokole ve sektör paydaşlarına teşekkür etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen