Fotoğraflı (45)

Başkan Büyükkılıç: “Kapuzbaşı Şelaleleri-Yahyalı arasındaki 50 kilometrelik yolu neredeyse tamamladık”

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Büyükkılıç: “Kapuzbaşı Şelaleleri-Yahyalı arasındaki 50 kilometrelik yolu neredeyse tamamladık”
Yahyalı Belediyesi 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali kapsamında konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Turizmde arzu ettiğimiz seviyelere gelmemiz için alt yapımızı daha da geliştirmemiz lazım. Kapuzbaşı Şelaleleri’ne ait olan bölgeyle Yahyalı arasındaki 50 kilometrelik yolun yapımını neredeyse tamamladık. İnsanların tekrardan gidip gelebilmeleri için bir gayretin içerisindeyiz” dedi.
Yahyalı Belediyesi tarafından 22-23 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali başladı.
Festivale; Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Sayın Bayar Özsoy ve Ayşe Böhürler, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, AK Parti İl Başkanı Fatih Üzüm, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı.
Festivalde en iyi elma yarışması, çocuklar için etkinlikler, gösteriler yapıldı ve festivalin ilk günü kapsamında sanatçı Elif Buse Doğan sahne aldı.
Yahyalı Belediyesi tarafından düzenlenen 2’nci Elma Kültür ve Turizm Festivali’nin ilk gününde konuşan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Gerçekten burada rahat ve huzurlu bir ortamdayız. 16 ilçe belediye başkanımızı da her konuda kucaklıyoruz. Bu da halkın kaynaşmasına vesile oluyor. Yöresel tanıtımlar yapılacak, bölgenin zenginlikleri paylaşılacak. Sanatçılar bakımıyla da bir nevi dinlenmeye vesile olunacak. Turizmde arzu ettiğimiz seviyelere gelmemiz için alt yapımızı daha da geliştirmemiz lazım. Kapuzbaşı Şelaleleri’ne ait olan bölgeyle Yahyalı arasındaki 50 kilometrelik yolun yapımını neredeyse tamamladık. İnsanların tekrardan gidip gelebilmeleri için bir gayretin içerisindeyiz” şeklinde konuştu.
Pazar günü yapılacak olan uluslararası maraton hakkında da bilgiler paylaşan Başkan Büyükkılıç, 250 civarı yabancı sporcunun katılacağı bir maraton olduğunu belirtirken, “250 katılımcının 50’si de dereceye girmiş sporculardır. Bizlerin de katılacağı bu koşuda gelsinler yarışalım” dedi.
Yaklaşık bir ay içerisinde, hem havaalanının, hem millet bahçesinin hem de Talas tramvay hattının açılacağını açıklayan Başkan Büyükkılıç, Cumhurbaşkanının teşrifleriyle birlikte açılışının yapılacağını söyledi. Ayrıca Ekim ayında da yaklaşık 5 gün sürecek Gastronomi Festivali yapacaklarını söyledi.
Yahyalı’nın doğa harikalarıyla dolu olduğunu ve tanıtım çalışmalarının devam ettirilmesi gerektiğini söyleyen AK Parti Kayseri Milletvekili Ayşe Böhürler, “Kapuzbaşı Şelalesi gerçekten muhteşem, dağın arkasında da ayrı bir şelale var. Resmen bir doğa harikası. Sanayimizden, teknolojimizden, tarımımıza kadar her şeyiyle burası bir değer. Hem kültür, turizm açısından tanıtmaya devam etmemiz lazım, tanıtmaya da çaba sarf ediyoruz. Birazcık zaman alacak ama Kapuzbaşı’nı, Yahyalı’yı bütün Türkiye tanıyacak” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_en
Beğen