38’inci Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Develi’de 38’inci Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi.
Develi Belediyesi tarafından 1 ila 6 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 38’inci Aşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali’ne Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Özbekistan Fergana Şehri Vali Yardımcısı Hurşit Ahmedov, Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) Daire Başkanı Sancar Mülazimoğlu, Kayseri İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Develililerin Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar memleketlerini unutmadıklarını ifade eden Vali Gökmen Çiçek “2 aydır Kayseri’deyim. Geldiğim andan itibaren gördüğüm şu Develi Kayseri’nin canı, kalbi. Develililer Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar memleketlerini unutmuyorlar. Yüreklerinde memleket sevdaları her zaman kor gibi yanıyor. Develi, anladığım kadarıyla bir sevda, sevdanız kutlu olsun. Bu şehirde olmaktan, bugün burada festivalinize katılıyor olmaktan dolayı çok mutluyum. Hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

‘DEVELİMİZ SEYRANİ SEVDALISI’
Develi’nin Âşık Seyrani’ye sahip çıktığını vurgulayan Başkan Büyükkılıç, “Seyrani’mizin memleketi olan Develi’mizde bulunmaktan, siz hemşerilerimizle birlikte olmaktan onur duyduğumu buradan paylaşmak istiyorum. Develi’miz maşallah Seyrani sevdalısı. Değerli belediye başkanımızın öncülüğünde yapılan bu anlamlı ve önemli çalışmada sahip çıkma duygusu ile hareket ediyor olması bizleri de sevindirmiştir. Seyrani’ye, o hak aşığına Allah’tan rahmet diliyorum, inşallah onun duygularına, düşüncelerine layık oluruz. Sizlere iyi eğlenceler diliyorum, sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” diye konuştu.

‘ÂŞIK SEYRANİ DEVELİ’MİZİN EN BÜYÜK DEĞERLERİNDEN’
Âşık Seyrani’nin Develi’nin en büyük değerlerinden biri olduğunu ifade eden Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar ise, “Beldelerin değerleri olur. Âşık Seyrani’de Develi’mizin en büyük değerlerinden. 1850 yıllarında yaşamış, halk ve hak aşığı ozanımız. Bizler Develi’ler olarak her daim anarız. İki yıldan beri pandemi dolayısıyla anamamıştık. Bu sene 38’incisini düzenlediğimiz festivalimizi dolu dolu programlarla sizlere arz etmek için uğraşlar verdik. 1’inci günümüzde ilgiyle karşılandık. İnşallah sürpriz sanatçılarımızla, Türk Cumhuriyetlerinden gelen gönül coğrafyasındaki hemşerilerimizle, kardeşlerimizle güzel programlar gerçekleştireceğiz. Açtığımız stantlarla, oyun alanlarıyla altı günün dolu dolu geçeceğine inanıyorum. Teşriflerinizden dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Hepiniz hoş geldiniz, şerefler verdiniz” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
38’inci Uluslararası Âşık Seyrani Kültür ve Sanat Festivali gerçekleştirildi