17 Aralık şehitleri dualarla anıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri’de 1. Komanda Tugay Komutanlığında görevli askerlerin bulunduğu halk otobüsüne yönelik düzenlenen terör saldırısında şehit olan 15 asker, saldırının yapıldığı yerde dualarla anıldı.

17 Aralık 2016’da Talas ilçesi yolu, Erciyes Üniversitesi kavşağında çarşı iznine çıkan 1. Komando Tugayı askerlerinin bulunduğu özel halk otobüsüne düzenlenen canlı bomba saldırısında 15 asker şehit olurken 54 asker de yaralanmıştı. Saldırının 6. yıldönümünde Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği tarafından anma töreni düzenlendi. Şehit Komandolar Durağı olarak düzenlenen yerdi anma programına; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Haldun Taşan, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz, şehit yakınları, gaziler ve birçok vatandaş katıldı.

İstiklal Marşının ardından Kur’an tilaveti gerçekleştirildi ve dua okundu. Protokol ve aileler her bir şehidin isminin yazılı olduğu kaideye karanfil bıraktı.

‘VALLAHİ BU MİLLET DİZ ÇÖKMEZ, ÇÖKTÜRÜLEMEZ’

Daha sonra konuşan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Bundan tam 6 yıl önce tam durduğumuz noktada aynı gün aynı saatte yüreğimiz yandı. Şehitlerimize Allahtan rahmet diliyoruz. Şunu özellikle söylemek istiyorum, Bütün terör kuramcıları, terör ideologları, terörün, bir korkutma, bir sindirme, bir kaos oluşturmak için yapıldığını belirtirler ve bundan bir amaç edinirler. İsterler ki millete bir korku salınsın, kaos oluşsun ve devlet diz çöksün. Ama unuttukları şu var bu millet bin yıldır, askeri ile sivili ile varoluş mücadelesi veriyor ve teröre verdiği şehitlerle bir ölüyor, bin diriliyor. Kesinlikle taviz, korku, sinme yerine bizim milletimizde bir başka etki yapıyor. Bizim milletimizde birlik ve beraberliğimizi arttırıyor, bizi birbirimize kenetliyor ve bu duraktan geçen her Kayserili genç, öğrenci şehitlerimize bir Fatiha okurken direnci tekrardan artıyor, tekrar teröre olan kini büyüyor, millete olan sevdası artıyor. Biz Müslümanız, biliyoruz ki, inanıyoruz ki şehitlerimiz ölü değiller, onlar şu anda buradalar. Bizimle beraberler ve bizi duyuyorlar. Çünkü Allah’ın isminin geçtiği yerde, şehitlerimizi andığımız yerde Cenabı Allah’ın onları haberdar ettiğini hatta burada olduklarına inanıyoruz. İstedikleri kadar bomba patlatsınlar, kaos oluşturmaya çalışsınlar, vallahi bu millet diz çökmez, çöktürülemez” ifadelerini kullandı.

15 şehidin, canları yaktığını dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da, “15 tane canımız burada bizim de canımızı yaktı. Biz sonrasında şehir olarak hüzne büründük ve buradan birliğin, beraberliğin ve dayanışmanın örneklerini sergiledik ve Aziz Türk Bayrağımızın altında vatanımızın, milletimizin birliği beraberliği sağlayacak davranışlar sergiledik. Biz ailelerimize minnet duyuyor sabırlar diliyoruz. Biz her zaman iri olacağız, diri olacağız, birliğimizi beraberliğimizi koruma yönünde hep beraber birlikte hareket edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘KAYSERİ 1’NCİ KOMANDO TUGAYIMIZ, HER ZAMAN ONUR VE GURUR VESİLEMİZ OLMUŞTUR’

Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Şube Başkanı Ali Yavuz ise, “Kayserimizde meydana gelen bu hain olayın ardından tam 6 yıl geçti ve biz bugün burada yüreklerimizi yakan bu elim olayı kınamak, vatan için, bayrak için can veren, kan akıtan kahramanlarımızı anmak için toplandık. Bu hain saldırıda kaybettiğimiz şehitlerimizin acısı yüreklerimizde hala tazeliğini korumaktadır. Silahsız ve korumasız askerlerimize yönelik bu hain saldırının davası Kayserimizde hala devam etmekte biz de şehit aileleri ve gaziler derneği olarak süreci yakından takip etmekteyiz. Yüce Türk adaletine olan güvenimiz tamdır. Eli kanlı hainlere hakettikleri en ağır cezanın verileceğine inanıyoruz. Terörler mücadelede ülkemizin her köşesinde ve sınır ötesinde etkin rol alan Kayseri 1’nci Komando Tugayımız, her zaman onur ve gurur vesilemiz olmuştur. Ulaşılamaz, girilemez denilen her noktada hainlerin inlerine girip teröristlere göz dahi açtırmayan komandolarımız terörle mücadelede canla başla görev yapmaktadırlar. Vatan savunmasındaki bu kutsal görevde başarılarının devamını diliyor dualarımızla her zaman yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Bu vatana bizler için bedel ödemiş siz kahraman Türk askeri her zaman başımızın tacısınız” diye konuştu.

17 ARALIK ŞEHİTLERİ

17 Aralık 2016 sabahı gerçekleştirilen hain terör saldırısında şehit olan askerlerin isimleri şöyle;
Şehit Piyade Er Yunus Emre Duman (22 yaşında Ankara’da yaşıyordu, terhisine 24 gün kalmıştı.)
Muharebe Er Abdülsamet Özen (12 gün önce Kayseri’ye geldi. Annesine ‘Bekleme, şehit olacağım’ dedi.)
Piyade Er Serdar Amak (İzmir-Menemen nüfusuna kayıtlı. 6 çocuğun en küçüğü idi. Kayseri’ye geleli 10 gün olmuştu. Terhisine 4 ay kalmıştı.)
Er Kamil Tunç (Eczacı kalfası ve sözlüydü. Babası inşaat işçisi. Askerlik bitince düğününü yapacaktı.)
Er Hasan İlhan (8 aylık askerdi. Terhisten sonra askerde kalmak istediğini söylüyordu.)
İstihkam Er Kenan Döngel, (Annesi, yazlık bir ayakkabı ile geldi cenazesine. Özel Harekatçı olmak istemiş ve o gün başvuru yapmak için çarşı iznine çıkmıştı.)
Piyade Onbaşı Mustafa Cihan (terhisine 1 ay kalmıştı.)
Piyade Er Fehmi Barçın (Terhisine 20 gün kalmıştı. 35 gün sonra ise düğünü olacaktı.)
Piyade Onbaşı Ahmet Taş (Kırşehir-Çiçekdağı, saldırıdan 1 gün önce uzmanlık sınavını kazandı. Uzman olarak askerliğe devam etmeyi düşünüyordu.)
Ulaştırma Er Raşit Yücel, (Annesi kına yakarak gönderdi askere. Patlamadan 20 gün önce, sosyal medyasında ‘Vatan sana canım feda’ paylaşımında bulunmuştu.)
Piyade Onbaşı Muhammet Ali Ocak, (Diğer şehit Ahmet Taş ile yakın arkadaştılar. Acemi birliğinde de birlikteydiler. Birlikte şehit oldular.)
Ulaştırma Çavuş Göksel Ağaçyetiştiren, (Terhisine 23 gün kalmıştı.)
Piyade Çavuş Arif Tuğ, (Terhisine 53 gün kalmıştı. 5 kardeşinin en büyüğü idi.)
İstihkam Er Uğur Korkmaz, (Sesi çok güzeldi. Birkaç gün öncesinde ‘ölüm Allah’ın emri de şu ayrılık olmasaydı’ türküsünü arkadaşlarına son kez söylemişti.)
Uzman Çavuş Mesut Yaşar, (Saldırıdan 49 gün sonra hastanede şehit oldu.)

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
17 Aralık şehitleri dualarla anıldı