15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

KAYSERİ (1HA) – Kayseri Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği Cumhuriyet Meydanında gerçekleştirildi. Etkinlik kapsamında Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın ve vatandaşlar katıldı.
Kayseri’de katıldığı ilk 15 Temmuz etkinliği olduğunu belirten Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, “Değerli Kayserililer bundan 6 yıl önce 15 Temmuz yine Cuma gününe denk gelmişti. İşte bu saatlerde ufkumuzu, geleceğimizi karartmak istediler. Bundan 6 yıl önce akılların kabul edemeyeceği, vicdanların kaldıramayacağı, kalplerin kabullenemeyeceği bir alçaklıkla ülkemizin geleceğine engel olmak istediler. Ama yine bundan 6 yıl önce halkımız sokaklarda bayraklarıyla dualarıyla bu kalkışmayı engelledi. Bu Kayseri’de katılmış olduğum ilk 15 Temmuz. Gelmeden televizyonlarda Kayseri’nin o günkü kalabalığını görmüştüm. Kayseri’de 200 bin kişi Erciyes’in şahitliğinde meydanlardaydı. Sizlere çok teşekkür ediyoruz Kayserililer. Her zaman birçok yıkılışa ve dirilişe şahit olmuş, Erciyes’in şahitliğinde Kayseri o gün kendine yakışanı yapmıştı. Bugün de Kayseri kendine yakışanı yapıyor. Kayseri birçok şehitler verdi. 15 Temmuz da İstanbul’da İşte Cennetler, işte Kübralar, gaziler verdi Şerife teyzeler. 2 gün önce Belediye Başkanımız ve Garnizon Komutanımızla hem Cennet’i hem Kübra’yı, şehitlerimizin ailelerini ziyaret ettik. O kadar metindiler ki. 2 arkadaş liseyi berber okuyorlar. Üniversiteyi beraber okuyorlar. Birlikte Hendek’e, Sur’a çatışmaya gidiyorlar. Ve aynı gün şehadet şerbeti içiyorlar. Her ikisinde ailesi Kübra ve Cennet’i bu vatana kurban ettik, binlerce Cennet daha var bu memlekette diyorlar. Allah onlardan razı olsun. İşte bizim bu ruhumuz, bu birlikteliğimiz, vatan sevgimiz olduğu sürece bizi kimse yıkamaz. 6 yıl önce 15 Temmuz da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ve onun çağrısıyla sokaklara çıkıp karanlığı aydınlığa çevirdik” ifadelerinde bulundu.
‘TEŞEKKÜRLERİMİZ BU AZİZ MİLLETİMİZE’
Darbe girişimine genç yaşlı demeden tüm vatandaşların karşı durmak için sokağa çıktığına değinen AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Öncelikle şükürler olsun Cenabı Hakka, Allah 15 Temmuz sonrasında vatanımıza, milletimize, dinimize, diyanetimize, göz diken ülkemizi parçalamak isteyen, bölmek isteyen hainlere fırsat vermedi. Cenabı Hakka şükürler olsun. Yaradan her birimize bu günler gösterdiği için sonsuz şükürler etmemiz lazım. Teşekkürlerimiz ise bu aziz milletimize. Sizlere bu meydanı dolduran değerli hemşerilerimize. Edirne’den Kars’a, Sinop’tan Hatay’a varıncaya kadar, Kayseri de bu meydanı dolduran aynen sizler gibi ihtiyar, genç, kadın demeden bütün Türkiye’nin her tarafında vatandaşımız sokağa döküldü. Ne için? Kendisine niyeti bozuk, gayreti bozuk ve ihanet şebekesinde yetişen bu hainlere karşı göğsünü siper eden sizler için. Dikkat eder misiniz çocuklarınız. Yavrularınız sizden ayrı biri olarak başka yerlerde aynı şekilde meydanlara çıkmışlardı. İnsanın o anda aklına ölüm gelmiyor. Cenabı Allah’a şükürler olsun çocuklarınız aklınıza gelmiyor. Vatanın milletin bölünmez bütünlüğünden başka hiçbir şey aklınıza gelmiyor. Allah’a şükürler olsun ki ailelerimiz, hocalarımız bizi böyle yetiştirmişler. O zaman çokça tartışılırdı. Bu gençlik nereye gidiyor diye. Gençliğimiz vatanına, milletine, dinine, bayrağına karşı çıkanlara karşı hamdolsun dimdik ayakta” şeklinde konuştu.

‘TÜRKİYE AŞKINA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ’
Türkiye’nin her yerinde darbecilere karşı sokağa çıkıldığını söyleyen Kayseri AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel, “Sözlerime öncelikle 15 Temmuz da şehit olan 251 vatan evladını anarak başlamak istiyorum. Rabbim onlara rahmet etsin. 15 Temmuz da gazi olan yüzlerce insanımız var, rabbim gazilerimize sağlık, sıhhat, afiyet versin. Onlarda bizler gibi Türkiye’nin her yerinde darbecilere karşı çıktılar. Ve kimisi şehadet mertebesine ulaştı. Kimisi de gazilik mertebesine ulaştı. Kıymetli hemşerilerim bundan 6 yıl önce yine böyle Cuma gecesiydi. Ve biz yine bu meydandaydık. Biraz önce burada konuşurken meydanda biraz geride 2 kabinli itfaiye arabasının üstünde yapılan konuşma geldi aklıma ve her 15 Temmuz da o ruhu yeniden yaşadığımızı sizlerle yeniden görüyorum. 15 Temmuz Türkiye’yi parçalama girişimiydi. Elhamdülillah bunda muvaffak olmadılar. Bizler 15 Temmuz’u bu meydanlarda şehitlerimiz yasını tutmak için düzenlemiyoruz, bir araya gelmiyoruz. Bizler her 15 Temmuz da bu darbe girişimini yapanlara ve onların arkasındakilere biz birlikteyiz, bir 15 Temmuz daha yapmayı aklınızdan geçiriyorsanız o zaman bu millete karşı bunu yapmayı göze almalısınız demek için ve demokrasimize sahip çıktığımızı göstermek için bu meydanlarda toplanıyoruz. Onun için her birinize teşekkür ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Rabbim bu millete bir daha 15 Temmuz yaşatmasın diyorum. Ve sloganda olduğu gibi ‘Türkiye aşkına unutmayacağız, unutturmayacağız’ diyorum, diye konuştu.
‘15 TEMMUZ DA HEP BERABER BURADAYDIK’
AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer de şunları ifade etti, “Bugün bir anma günümüz 6 yıl önce başlayan aslında çok daha yıllar öncesine giden hain, Fetö terör örgütünün Türkiye de gerçekleştirmek istediği bu ülkeyi, vatanı bölmek, ezanı dindirmek, bayrağımızı indirmek için hince yaptığı planlar, milli ve dini istismar ederek, kendi vatandaşımızı kendimize düşman ederek, dışardaki işbirlikçileriyle yapmak istediği adeta maşa olarak kullanıldığı o günde 15 Temmuz da hep beraber buradaydık. Yine burada olacağız 251 şehidimizle beraber. Ve sizlerle beraber biz bu ülkeyi, bu vatanı böldürmeyeceğiz.”
‘15 TEMMUZ, HALKIN İRADESİNE SAHİP ÇIKTIĞI BİR TARİH VE BİR DÖNÜM NOKTASIDIR’
AK Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis ise, “15 Temmuz tarihini bir bayram olarak kutlanılması, meydanlarda toplanarak bu tarihin anılması gerektiğini söyledi. Nergis, “Bugün bir bayram kutluyoruz. 15 Temmuz, halkın iradesine sahip çıktığı bir tarih ve bir dönüm noktasıdır. Biz 10 yıla bir darbelerle sarsılan bir ülkeydik. 15 Temmuz 2016’da askeri darbeler dönemini bitirdik. Bunu bitiren bu makûs talihi yenen millettir” dedi.,
‘EMPERYALİST ÜLKELERİN TÜRKİYE’DEKİ UŞAKLARINA, VATAN HAİNLERİNE DUR DEDİNİZ’
Kayseri’nin yerli ve milli duruşuyla bu ülkenin gururu olduğuna dikkat çeken Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Kayserimizin güzel insanları iyi ki varsınız. Bundan 6 yıl önce de meydanları doldurdunuz, meydanlara sığmadınız. Tam 225 bin kişi, ellerinizde Türk bayraklarıyla bizim yüz akımız, gururumuz oldunuz. Sakarya’da, Çanakkale’de ne olduysa aynı şekilde 15 Temmuz gecesi de bu hainlere, kendi evlatlarına silah sıkan, meclisleri bombalayan, sivilleri vuran kahpelere dur dediniz. Sizleri tebrik ediyoruz, alnınızdan öpüyorum. Kayseri her zaman yerli ve milli duruşuyla bu ülkenin gururudur. Bugün o dönem noktasının 6’ıncı yılını kutluyoruz. Adeta uçurumun kenarından dönüşümüzü dönüm noktası olarak değerlendiriyor, bu vatan bize kolay yurt olmamış diyorsunuz. Cennet Yiğit’ler, Kübra Doğanay’lar Kayserimizin gururudur. Sizler bu ülkenin olmazsa olmazı, yerli ve milli görüşün sesisiniz. Emperyalist ülkelerin Türkiye’deki uşaklarına, vatan hainlerine dur dediniz. Vatan bölünmez, ezanlar dinmez, bayraklar inmez dediniz. Ve her zaman biz varız dediniz. Kayseri denilince yüz akı olan sizler akla geliyorsunuz. Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, gazilerimize uzun sağlıklı ömürler diliyorum. İyi ki varsınız diyor, sizleri sevgiyle saygıyla selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği düzenlendi