12 KASIM’DA ÜLKE GENELİNDE TATBİKAT YAPILACAK

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi AFAD, Düzce Depremi’nin yıl dönümü olan 12 Kasım tarihinde saat 18.57’de Türkiye genelinde tatbikat yapacağını açıkladı. AFAD’ın açıklamasına göre tatbikat, belediyelerin merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli olarak da bildirilecek.

 

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, 12 Kasım Cumartesi 2022 saat 18.57’de ülke genelinde yapılacak, Çök-Kapan-Tutun Tatbikatı’nın başladığını duyurmak amacıyla, Haber Alma ve Yayma (HAY) sisteminden bilgilendirme mesajı ve Hayati Uyarı Bildirimi gönderileceğini bildirdi. 12 Kasım 1999’da Düzce Depremi’nin meydana geldiği gün ve saatte ülke geneli deprem tatbikatı yapılacak. Tatbikat 12 Kasım saat 18:57’de bilgilendirme mesajı atılarak yapılacak.

 

TÜM TELEFONLARA BİLDİRİM GÖNDERİLECEK

 

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom kullanıcılarına ülke genelinde SMS ve CMAS tatbikat bilgilendirme mesajı gönderilecek. Tatbikata, öğrenci yurtları, kamu kurum ve kuruluşlarının lojmanları ile tatbikat saatinde faaliyetine devam eden özel eğitim kurumları, ticaret ve sanayi odalarına bağlı sanayi kuruluşları, özel tesis ve işletmeler bilgilendirilerek, üretimi aksatmayacak şekilde, tatbikata katılması teşvik edilecek. İl ve ilçelerde tüm okul yöneticileri ve öğretmenler tatbikat hakkında bilgilendirilecek ve öğretmenler, ‘Çök-Kapan-Tutun’ hareketini öğrencilere anlatarak tatbikat saatinde tüm öğrencilerin aileleriyle birlikte evlerinde tatbikata katılmalarını teşvik edecek. İl ve ilçelerde mahalle, köy, apartman ve sitelerde ilgili yöneticiler ile görüşülerek yurttaşların tatbikata katılımları sağlanacak. Ayrıca belediyelerin anons sistemleri ve merkezi ezan sistemine bağlı camilerden sesli bildirim yapılacak. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 11 Kasım 2022 Cuma Hutbesinde ve Vaazında Afetler Konusuna yer verilerek, tatbikat duyurusu yapılacak

 

845 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

 

Düzce depremi 12 Kasım 1999 yılında saat 18:57’de meydana geldi. 17 Ağustos Marmara depreminden 87 gün geçtikten sonra, Düzce depremi meydana geldi. Merkez üssü Düzce olan depremin büyüklüğü 7,2 olarak duyuruldu. 30 saniye süreyle etkili olan deprem, pek çok ilin yanı sıra Ukrayna’dan da hissedildi. Düzce depremi Kaynaşlı’yı yerle bir ederken, Bolu’nun bir bölümünde de can ve mal kayıplarına neden oldu. Düzce depreminde Başbakanlık Kriz Yönetim Merkezi’nin açıklamasına göre, 845 kişi hayatını kaybederken yaralı sayısı ise 4 bin 948 olarak açıklandı.

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
12 KASIM’DA ÜLKE GENELİNDE TATBİKAT YAPILACAK