ÖZHASEKİ: “BU ADAMLAR NASIL BİR ARAYA GELİP DE MEDENİYET İNŞA EDECEKLER?”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

KAYSERİ (1HA) – AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Millet İttifakı’nı eleştirdi. “Tamamen birbirlerine ters taraflara bakan 9 tane adam” diyen Özhaseki, hepsinin her konuda farklı düşündüğünü ve ülkeye koalisyon ve istikrarsızlığı getirecek olan güçlendirilmiş parlementer sistemi vadettiklerini söyledi. Özhaseki, “Allah korusun bir koalisyon olursa, ömrü 1 sene sürmez. Kavgalarla, kaoslarla bir yere doğru gider. Türkiye de kazanımlarından dolayı biraz sekteye uğrar” dedi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Kayseradar ve Radyoradar ortak canlı yayınına katıldı. Kayseradar Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Bayram ve Moderatör Halil İbrahim Öztürk’ün sorularını yanıtlayan Özhaseki, insanların siyasette yeni yüzler görmek istediğini söyledi. Yıllardır Kayseri’ye verdiği hizmetlerden dolayı içinde bir huzur olduğunu ifade eden Özhaseki, “Senelerce Kayseri halkı bana destek verdi, ben de karşılığını verdim. Şehri bir yerden bir yere getirdim. Bunun için de dehşet bir huzur var içimde. Akçeli hiçbir işe karışmadım, 1 metre arsa almadım, satmadım, kimseye torpil yapmadım, kamu namına çalıştım. Bunu da Kayseri halkı takdir etti ve destekledi. Çok şükür ondan dolayı da yaklaşık 30 seneyi hayırla hizmetle tamamladık. Değişimin de esas olduğunu partinin MYK’sında en üst düzeyde dile getirdim, ısrarla 3 dönem kuralı uygulansın, kimseyi koymayın, istisnası yok bu işin diyerek rica ettim. Yeni insanların gelmesi taraftarı olduğumu söyledim. Bundan dolayı da çok şükür benim ileri sürmüş olduğum tezler tuttu, yenilenme başladı” şeklinde konuştu.

Partisini şuan yüzde 40’lar civarında bir oyu olduğunu söyleyen Özhaseki, bu oranın gittikçe yükseldiğini de kaydetti. Cumhurbaşkanlığının yüzde 50 artı 1 oyla kazanıldığını anımsatan Özhaseki, “Doğru muydu yanlış mıydı tartışılabilir. Bizim yüzde 40’lar civarında bir oyumuz var. Seçim yaklaştıkça 1 senedir yavaş yavaş bu artıyor. Sebebi birazda ekonomik tabi. Orada iyileştirmeler yapıldıkça, başarılar ortaya çıktıkça, insanlar hizmetleri bir kez daha hatırladıkça AK Parti’ye doğru yöneliyorlar” dedi.

‘TAMAMEN BİRBİRLERİNDEN TERS TARAFLARA BAKAN 9 TANE ADAM’

Millet İttifakı’nın yapılanmasını da eleştiren Özhaseki, “Haliyle karşı taraf önce 6’lıydı, biz diyorduk masanın altında bir de terörün partisi var, 7 oldu karşı taraf. Meral Hanım bir kızdı öfkelendi, ‘ben sıtma ile ölüm arasından seçim yapacak değilim. Kemal bey illa aday olacak diye niye diretiyorsunuz’ dedi yani Kemal beyi ya ölüm ya sıtma diye tabir etti. ‘Bu kumar masasında olmayacağım, ben noterde değilim’ dedi. Haklı, ne diyelim. Fakat öyle bir saldırı başladı ki özellikle Pensilvanya’nın askerleri yurtdışından, yurtiçinden özellikle onun güvendiği son mihraklara ait televizyonlar ki onların çoğu da fondaş medya, fonlanmış medyalar, onlar birle bir anda Kadıncağıza döndüler ağıza alınmayacak şeyler söylediler. Mecburen dönmek zorunda kaldı. İki belediye başkanımı Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak teklif etti. Ben belediye başkanlığının piriyim ömrümde gördüğüm en başarısız 2 belediye başkanı. İstenilen yerde de tek tek ne yaptıklarını, bütçeleri nasıl harcadıklarını da anlatırım. Karşı taraf 9 oldu sonra Muharrem İnce’ye gittiler oda girseydi 10 olacaklardı. Böyle bir devlet idaresi olmaz. Tamamen birbirlerinden ters taraflara bakan 9 tane adam. Hayat görüşleri aynı değil, sosyal olaylara bakışları aynı değil, siyasi olayları yorumlamaları farklı, askeri meselelerde ki görüşleri de farklı bu adamların. Bu adamlar nasıl bir araya gelip de medeniyet inşa edecekler, Türkiye’nin sorunları karşısında nasıl bir çözüm üretecekler bununla ilgili bir cümleleri var mı yok. En son da buldukları şey güçlendirilmiş parlamenter sistem. Bundan sonra Allah korusun bir koalisyon olursa hepimiz izleriz, ömrü 1 sene sürmez. Kavgalarla, kaoslarla bir yere doğru gider, Türkiye’de kazanımlarından dolayı biraz sekteye uğrar” ifadelerini kullandı.

‘BEN ADALETSİZLİK OLDUĞUNA İNANMIYORUM’

Türkiye’de bulunan adaletin şu ana kadar gelen tüm hükümet ve adalet bakanlarının hepsinden üst düzeyde olduğunu söyleyen Özhaseki, “Türkiye’deki şu an ki adalet herhalde şu ana kadar ne kadar değişik hükümetler ve adalet bakanları geldiyse hepsinden daha üst düzeyde olduğunu düşünüyorum. Ben 1994’te belediye başkanlığına başladım, arkasından 28 Şubat geldi. Bire bir yaşadım, bana kaç dava açtıklarını hatırlamıyorum. CHP’li belediye arkadaşlarımız vardı, onlara yargılanmama kararı çıktı. Ama bizim burnumuzdan getiriyorlardı. Mezhepçi bir yapı vardı. Daha sonra FETÖ’nün hakim olduğu bir yapı çıktı ortaya. Orada hangi adalete güveneceksiniz, hangi adalet vardı? Şuan adalet sağlanıyor, kim kötülük yapıyor bu ülkeyi bölmek istiyorsa, ayrı bir bayrak çıkarmak istiyor, ayrı bir devlet kurmayı istiyorsa bunun hesabını verecek. Ben adaletsizlik olduğuna inanmıyorum. Ferdi olarak yanlışlıklar yapılabilir, onun da takipçisi oluruz, o ayrı bir şey” diye konuştu.

Ülkenin ekonomisi hakkında da konuşan Özhaseki şunları söyledi: “Milli gelirimiz 2000’li yılların başında 238 milyar dolardı şimdi 1 trilyon dolar. 100 küsur civarında Organize Sanayi vardı şimdi 400’e yakın organize sanayi ve oralarda şimdi yapılan fabrikaları da koyarsak, 80 bin civarında fabrika var. 31 milyon 200’e yakın gence iş bulmuş. İhracat 254 milyar dolara çıkmış bunlar kolay işler değil. Hayat pahalılığı da var onun da farkındayız, orada da pandemi dönemi baya zorladı, her şeyi altüst etti, 2 sene kadar sürdü. Sonra Ukrayna-Rusya savaşı çıktı. Türkiye çok şükür o krizler aştı, enflasyon şimdi hep geriye doğru gidiyor, vatandaşım alım gücünü yükselttik. Vatandaşın geliri eskiden olduğu gibi kalsa enflasyonda zıplamış olsa vatandaş perişan olur.”

0
be_enme
Beğenme
0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
sinirli
Sinirli
ÖZHASEKİ: “BU ADAMLAR NASIL BİR ARAYA GELİP DE MEDENİYET İNŞA EDECEKLER?”