10 soruda kurbanla ilgili merak edilenler

Fotoğraflı (27)

Kurban kesimiyle ilgili önemli detaylar merak ediliyor. İşte cevaplanması gereken bazı sorular:

Kurban kesim vakti ne zaman başlar ve sona erer? Kurban kesim vakti, bayram namazı kılındıktan sonra başlar ve bayram namazı kılınmayan yerlerde sabah namazı vaktiyle sınırlıdır. Kurbanlıkların kesimi, mutlaka Kurban Bayramı günleri içinde gerçekleştirilmelidir.

Kimler kurban kesmekle yükümlüdür? Akıl sağlığı yerinde, ergenlik çağına ulaşmış, temel ihtiyaçlarını ve borçlarını karşılayabilecek miktarda mal varlığına sahip olan her Müslüman, kurban kesmekle yükümlüdür.

Kurban edilecek hayvanlar hangi niteliklere sahip olmalıdır? Kurban edilecek hayvanların sağlıklı, organları eksiksiz ve besili olması gerekmektedir. Ayrıca, belirli kusurlar taşıyan hayvanlar kurban edilmemelidir.

Kurban kesmek yerine sadaka vermek kabul edilir mi? Kurban ibadeti, belirli kurallara uygun olarak kesilen hayvanlarla yerine getirilir. Bu nedenle, kurban kesme yerine sadaka vermek, ibadetin yerine getirilmesi anlamına gelmez.

Kurbanlık hayvanlar ortak edilebilir mi? Evet, kurbanlık hayvanlar 7 kişiye kadar ortak edilebilir. Ancak her bir hissenin yedide birinden az olmaması gerekmektedir.

Kurban kesildikten sonra namaz kılınması gereklidir mi? Kurban kesimi sonrasında herhangi bir özel namaz kılma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kredi kartıyla kurban almak caiz midir? Kredi kartıyla kurban almak caizdir, ancak kart borcunun zamanında ödenmesi önemlidir.

Taksitle kurban alınabilir mi? Kişinin mali durumu buna el veriyorsa taksitlendirme yoluyla kurban alınabilir.

Banka kredisiyle kurban kesilebilir mi? Banka kredisiyle kurban kesmek caizdir, ancak faizsiz olması önemlidir.

Başkası tarafından bağışlanan parayla kurban kesmek mümkün müdür? Evet, başkası tarafından bağışlanan parayla kurban kesmek mümkündür ve bu şekilde kesilen hayvan kurban olarak kabul edilir.

 

www.kayserim.net

Exit mobile version